Ostala natjecanja

Babo, sretno sa Jazzerima!

Bojan Bogdanović je postao najbolje plaćeni hrvatski sportaš, a Hrvatska u NBA ligi sada ima čak sedam igrača.

Već u prvim satima NBA prijelaza, hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović prešao je iz Indiana Pacersa u Utah Jazz te s ugovorom od 73 milijuna dolara za četiri sezone postao najbolje plaćeni hrvatski sportaš. Lijepo zvuče te brojke, ali ne radi se ovdje samo o materijalnom, nije sve u milijunima, u tim zelenim dolarskim novčanicama. Te su brojke istovremeno i veliko priznanje za cjeloživotni trud i rad, odricanja i stremljenja uvijek nabolje i naviše. Citius, altius, fortius. Uvijek ići dalje i u svoj toj trci uvijek ostati čovjek.

Veliko je to priznanje i hrvatskoj košarci i Hrvatski košarkaški savez može samo izraziti neskriveno zadovoljstvo i ponos što Bojan u svijetu predstavlja hrvatske boje. Kad god su mu to objektivne okolnosti dopuštale, bio je dio i vođa reprezentacije. I to svako ljeto od najranije košarkaške dobi, bez da je i jednom rekao: „Odmorit ću se, zaslužio sam.“ S veseljem očekujemo sljedeću priliku da Babo ponovno odjene dres hrvatske reprezentacije, a u međuvremenu mu želimo fantastičnu sezonu u Utah Jazzu!

Ponosni smo i na ostale naše košarkaše u NBA ligi – nije mala stvar za zemlju od tek nešto preko četiri milijuna stanovnika imati tamo čak sedam svojih predstavnika. Dario Šarić će zasigurno u Arizoni (Phoenix Suns) ostaviti veliki trag i pokazati sve što znamo da može, a nije uspio u Minnesoti. Mario Hezonja je napustio NY Knickse i prešao u prvi NBA klub Dražena Petrovića Portland Trail Blazers. Ante Žižić je u Cleveland Cavsima, a Ivica Zubac (LA Clippers) i Dragan Bender (Phoenix Suns) bi mogli promijeniti klubove. Najnoviji Hrvat u NBA i sedmi veličanstveni je Luka Šamanić koji upravo igra Ljetnu ligu za San Antonio Spurse.

Svim našim igračima želimo sreću i najbolju moguću sezonu u dolasku!

Sličan sadržaj

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Slažem se Uvjeti korištenja