Ostala natjecanja

13. FIBA summit ženske košarke u Postojni

70 igračica, 36 trenerica i 31 sutkinja iz 39 zemalja.

Već trinaesti puta zaredom u Postojni se održao FIBA summit europske ženske košarke na kojem sudjeluju po dvije perspektivne igračice do 15 godina starosti te po jedna sutkinja i trenerica iz 39 zemalja. Pravi je to festival promocije ženske košarke na kojem ne samo igračice, već i trenerice i sutkinje dolaze do inače teško dostižnog međunarodnog iskustva, kako praktičnog, tako i teoretskog pod paskom stručnih predavača.

Za edukaciju su, među ostalima, bile zadužene bivša ruska super-zvijezda Maria Stepanova s iskustvom Olimpijskih igara i WNBA te kapetanica švedske reprezentacije Anna Barthold.

Sutkinjama su svoje znanje prenosili Ozlem Yalman i Karolina Andersson.

Na slici s našim djevojkama Maria Stepanova

Hrvatsku su od 11. do 15. srpnja predstavljale Ivona Jakovljević iz ŽKK Medveščak, Jelena Ljubos iz Košarkaške akademije Žana Lelas, trenerica Iva Borović Gregov te sutkinja Danijela Korade.

Svaki je dan bio ispunjen aktivnostima, treninzi i utakmice su se smjenjivali s predavanjima i radionicama. Ukupno se u Postojni našlo 70 perspektivnih U15 djevojaka, 36 trenerica i 31 sutkinja te su sve imale priliku pokazati svoje talente, naučiti nove vještine i, na kraju krajeva, upoznati druge košarkom zaražene djevojke s cijelog kontinenta.

Sličan sadržaj