FAVBET Premijer ligaNekategorizirano

FOTO Sjajna utakmica: Zadar velikim preokretom izborio finale HT Premijer lige s Cibonom

SPLIT – ZADAR 77:84 (16:17, 20:14, 26:26, 15:27)

Vodstvo 70:59 nešto više od šest minuta prije kraja, vodstvo 72:65 četiri minute prije kraja, ali Split na kraju nije izdržao. Na Gripama su “Žuti” u majstorici za ulazak u finale prvenstva poraženi od Zadra s 77:84 (16:17, 20:14, 26:26, 15:27). Ozračje na Gripama bilo je iznimno, dvorana gotovo ispunjena do posljednjeg mjesta, i Zadar je imao svoje pristaše. I na parketu prava bitka, baš kakva dolikuje polufinalu prvenstva Hrvatske. Split je diktirao ritam, u 23. minuti vodio 47:37, pa se Zadar vratio. Opet se Split odvojio na tih 70:59, imao dva napada. Od tog trenutka probudio se Dario Drežnjak, ubacio dvije trice, trice su još pogađali Jordano i Carter, a domaćini nisu ubacili nekoliko otvorenih šuteva i utakmica je otišla na stranu Zadra.

– Sve čestitke Zadru. Bila je ovo izrazito dobra serija. Obje momčadi su bile jako motivirane. Oni su bili za nijansu bolji i zasluženo idu u finale. Pogodili su neke jako važne šuteve. Mi smo promašili zicere, promašili i otvoreni šut, a Zadar je imao i dosta slobodnih bacanja (29 naspram Splitovih 12, nap.a.). Imali smo dobre situacije, ali ih nismo realizirali. Mislim da su imali tu kvalitetu više da pogode teške šuteve. Atmosfera je bila odličan s jedne i druge strane, žao mi je što serija ne traje još malo duže. Razočaran sam ispadanjem, ali sam realan i kada je dobro i kada je loše. Znamo što smo napravili, naravno da smo htjeli i nešto više. Shorter je danas dobio dvije injekcije da može igrati – kazao je Splitov trener Srđan Subotić.

Zadrov trener Srđan Helbich dugo je slavio sa svojim igračima, nije skrivao zadovoljstvo ulaskom u finale.

– Čestitam mojim igračima, ali i ovim navijačima koji su došli iz Zadra da bi nas bodrili. Prvi put smo ove sezone imali ovakvu podršku na tribinama. Čestitam i momčadi Splita na fer i korektnoj utakmice, sve naše utakmice su bile na par lopti. Svaka čast i njima. Imali smo problema u prijašnjim susretima sa skokom, ovdje nam se to dogodilo u prvom poluvremenu. U drugom dijelu smo to uspjeli iskontrolirati i to nam je donijelo rezultat, pobijedili smo u skoku i to je bilo ključno – rekao je Helbich.

Pogledao je Zadrov trener i prema finalu.

– Cibona je dobra, ima i prednost domaćeg terena. Mladi su, energetski su sigurno u prednost nad svim ostalim momčadima. Žao mi je samo što nemamo dovoljno vremena za pripremu utakmice, imat ćemo samo jedan trening, ali svakako ćemo dati sve od sebe da barem jednu utakmicu u Zagrebu dobijemo – zaključio je Helbich.

Tekst: Ozren Maršić
Foto: Ivica Čavka/KK Split 

Sličan sadržaj