HT Premijer ligaNekategorizirano

KOLUMNA: Zabok čeka Split, a Gorica Sonik Puntamiku u 20. prvenstvenom kolu…

Pred nama je 20. prvenstveno kolo. Posljednja 2 odigrana su prema rasporedu. Usput se odrađuju nadoknade, tako da bi do početka ožujka trebalo obaviti sve. Tada će krenuti 3. krug, veljaču će također puniti reprezentacija, a sredinom sljedećeg mjeseca slijedi završna utakmica Kupa Krešimira Ćosića. Prije toga nastavak prvenstvenih uzbuđenja i najava svih utakmica u našoj kolumni.

 

ŠIBENKA – VROS (petak – 18h) – ARENA SPORT TV

Mogla bi biti izjednačena utakmica. I jedni i drugi u posljednje vrijeme igraju malim brojem igrača. Šibenka ima dvije pobjede više, a Osječani čak 5 uzastopnih poraza. Kičma Šibenke je stabilna. Freeman, Širko, Miković…  Šarić je podigao razinu forme, Bašić, Solomun i Andabaka imaju svoje dobre dane. Trener Rahimić daje sve više šansi mladom Pleadinu.

Osječke Vrijednosnice uronile su u rezultatsku krizu. Sjajno su odigrali protiv boljih – Gorice i Zadra, ali su bodove u zadnjim trenucima utakmica prepuštali. Razočarali su protiv slabijih. Izgubili su u nizu od tri momčadi koje su na dnu na tablice, Hermesa, Furnira i Alkara. Odlazak Jordana ipak je ostavio veći trag od željenog. Dotaknule su ih i ozljede, pa su novaci Clarence i Čelebić izostajali. Čelebić će zbog koljena propustiti možda i ostatak sezone, pa su Vrijednosnice dovele Šimu Lisicu iz Zaboka. Konstantu ovoga trenutka drži kapetan Kujundžić. Šibenka bi pobjedom mirno krenula prema sredini ljestvice, a Osijek bi novim porazom intenzivnije razmišljao o borbi za ostanak. Intrigantna utakmica uz prijenos na Arena Sport TV.

 

ZADAR – FURNIR (petak – 19H) – HKS TV

Zadar je u seriji lakših prvenstvenih utakmica. Nakon pobjeda protiv Hermes Analitice i Alkara, slijedi i nova utakmica sličnog intenziteta protiv Furnira. Jedini je problem u činjenici kako je to 3. susret u samo 5 dana. Jest protiv nedoraslih momčadi, ali ipak opterećenje veće od treninga i vodeća momčad to mora pažljivo odraditi jer su još nedavno bili u samoizolaciji. Trenera Mršića uostalom još uvijek nema uz klupu. Nositelji su u Zagrebu i Sinju uglavnom igrali iznad 20 minuta i možda je ovo utakmica za veću minutažu Brale, Paponje, Palokaja koji se vratio nakon ozljede. Inače, Zadar se pojačao na centarskoj poziciji. Vratio se Filip Kraljević.

Furnir u svojim problemima o kojima više neće odlučivati trener Vladimir Krstić. Njihova prava, velika borba za ostanak uskoro kreće. Objektivno susret u dvorani Krešimira Ćosića je zagrijavanje, jer tu šanse najvjerojatnije nema. Susret prve i pretposljednje momčadi trebao bi pripasti Zadru.

 

GORICA – SONIK PUNTAMIKA (nedjelja – 17H) – HKS TV

Jedna od zanimljivijih utakmica kola. Da su se ekipe srele krajem godine najava bi bila još intenzivnija. Zadrani su, međutim, spletom okolnosti izgubili 4 susreta zaredom. Bilo je i ozljeda, ali generalno i dalje su jedna od ugodnijih spoznaja ovogodišnjeg prvenstva.

Gorica se ponovno diže. Nakon posljednje izolacije ritam im je bio razbijen, ali su i tada pobjeđivali, istina ponekad i sretno kao u Sinju. Prije par dana na gostovanju kod Škrljeva ponovno su utakmicu dobili bez napora i veliki su favoriti kod kuće. Velika im je prednost što igraju sa svim igračima, iako je u posljednjem susretu izostao Ljubičić. Uostalom Gorica je i u Jazinama slavila uvjerljivo i to u razdoblju kada je Sonik pružao najviše.

Sonik Puntamika nije bezazlena. Podsjećamo, pobijedili su ove sezone Zadar i Split, vodili protiv Cibone nedavno do nastavka. Preporuka je svakako pogledati Majcunića, Mazalina, Runjića, Rašića, ali i čitav niz interesantnih igrača s obje strane. Prednost Gorici, ali Sonik može iznenaditi.

 

ZABOK – SPLIT (nedjelja – 17H) – HTV

Zabok s tri pobjede zaredom, Split s autoritetom jednog od favorita prvenstva. Dvije žute boje, dvije ekipe koje su u dobrom trenutku. Puno razloga za vidjeti ovaj meč. Odlaskom Primorca nije ostao krater u reketu Zaboka jer je veći dio posla uspješno obavljao Črnjević. Amerikanac Worku mogao bi s Lukom Tomasom tvoriti opaki dvojac s vanjskih pozicija. Istina, Tomas je propustio zadnji susret. Zabok – kao Gorica npr. – igra s velikim brojem igrača. Imaju igrače koji su svjesni kako u kratkom razdoblju mogu učiniti dosta. Usput, ostali su bez Šime Lisice koji je otišao u Osijek.

Split je druga dimenzija. Prema najavama Roko Ukić bi mogao odigrati prvu prvenstvenu utakmicu nakon 16 godina. Prije par dana sudjelovao je u pobjedi protiv Hermes Analitice kojom se Split prvi plasirao u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Prednosti Splita su jasne. Pogotovo će biti vidljive na unutarnjim pozicijama gdje očekujemo totalnu dominaciju Marića, Vrankovića i Baje. Pa onda Marčinković, Luković, Mesiček… Čini se kako su ipak preširoki za Zagorce, ali vrijedi provjeriti u prijenosu na HTV-u.

 

ALKAR – ADRIA OIL ŠKRLJEVO (nedjelja – 19H) – HKS TV

Treća utakmica Alkara u tjedan dana, a i Škrljevo igra drugu u pet. Sinjanima je osobito teško pratiti taj ritam zbog siromašnijeg kadra. Ali generalno teško je svima i svi se hrabro i uz dosta napora nose sa situacijom koju je izazvala korona. Alkar je prije tjedan dana uzeo značajne bodove u Osijeku, ali će i dalje trajati njihova borba za ostanak s Hermesom, Furnirom, a možda i Vrijednosnicama.

Adria Oil Škrljevo uživa u sigurnosti sredine ljestvice. Protiv jačih Zadra i Gorice poraženi su na svom terenu, iako je bilo prilika, osobito protiv Zadra. Gosti su kvalitetniji. Osobito su se ekipirali na vanjskim, šuterskim pozicijama. Linija Pilepić, Gunjina, Barnjak je jedna od interesantnijih u ligi. Alkar jako ovisi o svojim Amerikancima, a osobito nas zanima sudar teškaša… Snažni Arkim Robertson s jedne, te Hrvoje Vučić s druge strane. Alkar je na svom parketu propustio Goricu. Svoje će šanse imati i protiv Škrljeva koji je  ipak favorit.

 

CIBONA – HERMES ANALITICA (ČETVRTAK – 4. veljače)

 

Sličan sadržaj