Mlađe kategorijeReprezentacije 🇭🇷U17

Basketball Without Borders: Lena Bilić i Hana Arnautović na NBA/FIBA kampu

60 igrača i igračica iz 25 europskih zemalja – brojke su „Basketball Without Borders“ kampa u organizaciji NBA i FIBA-e koji se od 31. svibnja do 3. lipnja održao u španjolskoj Malagi.

U Španjolskoj se našlo šezdesetero najperspektivnijih igrača/ica srednjoškolske dobi na europskoj razini, a među njima prepoznate su dvije mlade nade iz Hrvatske – Lena Bilić i Hana Arnautović. Hana Arnautović je igračica ŽKK Zagreba, a Lena Bilić Trešnjevke 2009 i obje su nastupile na završnici PH za kadetkinje, dok je Lena Bilić bila i MVP završnog turnira. I obje će se pridružiti Ženskoj U17 reprezentaciji Hrvatske koja se priprema za Svjetsko prvenstvo u Meksiku.

Na raspolaganju kamperima bili su najbolji učitelji, bivši i trenutni NBA igrači, spomenimo samo Collina Sextona iz Utah Jazza, Devontea Grahama iz San Antonio Spursa, trostruku osvajačicu WNBA Amayu Valdemorro i bivšu WNBA igračicu i sadašnju trenericu španjolskog kluba Hozono Global Jairis Annu Montananu.

Naše su mlade nade sudjelovale u raznim aktivnostima na parketu i izvan njega, uključujući poduke iz učinkovitosti kretanja, razvoja vještina, natjecanja u šutiranju, igre 5-na-5 i svakodnevne životne vještine s naglaskom na zdravlje, vještine rukovođenja situacijama i komunikacije.

FOTO: Basketball Without Borders

Sličan sadržaj