Mlađe kategorije

PH kadetkinje: Tri pobjede Trešnjevke 2009 na poluzavršnici u Zagrebu, na završnicu se plasirao i Šibenik

Po odigranim utakmicama poluzavršnih turnira u Zagrebu i Virju, završni turnir su izborili KAŽL iz Splita, Podravac iz Virja, Trešnjevka 2009 iz Zagreba te Šibenik iz Šibenika.

Polufinalni parovi završnice koja je na rasporedu 12. i 13. veljače 2022. su: KA Žana Lelas – ŽKK Šibenik i KK Trešnjevka 2009 – ŽKK Podravac.

Niže su rezultati i izjave s trodnevnog zagrebačkog poluzavršnog turnira.

1.kolo, petak, 28.01.2022.   
18,30 ŽKK TREŠNJEVKA 2009 ŽKK ARX 78:18
20,45 KK BROD ŽKK ŠIBENIK 58:80

Izjave trenera:

ŽKK ARX CRIKVENICA, Krešimir Kozlevčar: Zaslužena pobjeda domaćina kojima čestitamo na fer i korektnoj utakmici. Naše igračice vidjele su razinu više i nadam se da ćemo izvući lekciju iz današnje utakmice. Sutra igramo sa ekipom Broda gdje je želja odigrati puno bolje što sam siguran da djevojke mogu.

KK TREŠNJEVKA 2009, Dean Nemec: Uvodni nastup odradili smo odlično. Igračice su vrlo borbeno i agresivno ušle u utakmicu te smo vrlo brzo stvorili prednost i uspjeli svim igračicama dati priliku za igru.

KK BROD, Krunoslav Rimac: Čestitam Šibeniku na zasluženoj pobjedi, 30 minuta smo igrali vrlo dobru utakmicu, ali nismo uspjeli izdržati do kraja. Pohvalio bih svoje igračice na velikoj borbi i nadam se da će s istim pristupom doći na sutrašnju utakmicu.

ŽKK ŠIBENIK, Petar Zlatoper: Usprkos +22 razlici jako teška utakmica za nas. Prelomili smo je tek u zadnjoj četvrtini uz pomoć zone i nakon petog penala sjajne Nine Novak, koja nas je napunila faulovima. Zadovoljan sam angažmanom i reakcijom svih svojih igračica.

2.kolo, subota, 29.01.2022.
13,00 ŽKK ŠIBENIK ŽKK TREŠNJEVKA 2009 46:73
15,15 ŽKK ARX KK BROD 55:61

Izjave trenera:

ŽĶK ŠIBENIK: Parirali smo jednu i pol četvrtinu i nakon toga jednostavno nismo više mogli pratiti jak tempo i defanzivnu agresivnost protivnica. Kad je u 3. cetvrtini definitivno rijesena utakmica, odlucio sam dati sansu svim djevojkama.

KK TREŠNJEVKA 2009: Zanimljiva utakmica u kojoj su Šibenčanke dobro parirale. Igralo je nekoliko igračica koje nastupaju i za svoje seniorske ekipe u Premijer ligi. Banović iz Trešnjevke 2009. te Čuklin i Lucija Milković iz Šibenika. To je donijelo utakmici uz zanimljivost i kvalitetu. Uspjeli smo se nametnuti agresivnom igrom cijele petorke te preko Banović i Valčić stvoriti napadačku prednost dok je Brtan igrala odličnu obranu na Čuklin.

ŽKK ARX: Naše igračice bile su blizu pobjede, ali ključna je bila treća četvrtina gdje dopuštamo previše napadačkih skokova protivniku koji nam zabija lagane poene. U zadnjoj četvrtini imali smo priliku za preokret ali nedostajalo je iskustva i boljih odluka u ključnim trenucima. Čestitke protivniku na pobjedi.

KK BROD: Čestitam moji curama na zasluženoj pobjedi. Silno smo htjeli ovu pobjedu koja je na kraju uz puno truda i napora otišla  na našu stranu. Čestitao bih protivniku na borbenosti i fer igri.

3.kolo, nedjelja, 30.01.2022.
10,30 ŽKK ARX ŽKK ŠIBENIK 63:82
12,45 ŽKK TREŠNJEVKA 2009 KK BROD     
100:49

Izjave trenera:

ŽKK ŠIBENIK: Utakmica u kojoj smo imali za cilj i pobijediti i odmoriti glavne igračice, koje imaju veću minutažu u prvoj ekipi, jer ih već u srijedu očekuje utakmica Premijer lige. Uspjeli smo i u jednom i drugome, te čestitam svojim igračicama na pobjedi i (najvjerojatnijem) ulasku u polufinale. Čestitke Crikveničankama također.

KK TREŠNJEVKA 2009: Za kraj odigrali smo dobru utakmicu sa Brodom koji je u prvom poluvremenu bio borben i uspijevao držati priključak. U 3. četvrtini izašli smo agresivno u prednje polje i iz agresivne obrane postigli čak 36 koševa u 10 minuta. Pohvala svim mojim igračicama na trudu i zalaganju tijekom protekla tri dana. 

ŽKK ARX: Ekipa Šibenika napadački bolje otvara utakmicu te nam po četvrtini poentira previše koševa da bi rezultatski bili konkurentni. Naša ekipa puno bolje se držala nekih dogovoreni detalja i u tome moramo naći neko zadovoljstvo usprkos porazu. Veseli nas ipak da smo se dizali kako je turnir išao kraju i da smo dobili jake utakmice iz kojih igračice najviše mogu napredovati. Čestitke protivniku na pobjedi.

KK BROD: Današnji dan je donio i najtežeg protivnika što se rezultatski na kraju i pokazalo. Bili smo dobar protivnik jedan dio utakmice, međutim nismo uspjeli parirati u odličnom ritmu koji je nametnula Trešnjevka.

 

Sličan sadržaj