Mlađe kategorije

PH kadetkinje (U17): Za vikend završnica u Zagrebu

U subotu i nedjelju u Zagrebu (Dom sportova III) održava se završni turnir PH za kadetkinje koji će okupiti četiri ekipe. U polufinalnim utakmicama u subotu od 15.30 igraju FSV Rijeka – Trešnjevka 2009 i Medveščak – KA ”Žana Lelas” (18.30). U nedjelju je utakmica za treće mjesto (12.30) i finale od (15.30). Sve utakmice će biti praćene putem live streama.

Poveznice:

Naslov brani KA ”Žana Lelas” koja je prošle godine na završnici prekinula trogodišnju dominaciju Trešnjevke 2009.

Splićanke u Zagreb dolaze nakon uvjerljive pobjede u četvrtfinalu protiv Zagreba, a trenerica Žana Lelas kaže: ”Čestitala bih svim ekipama koje su se plasirale na završni turnir jer stvarno mislim da su to četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Mi naravno dolazimo u Zagreb sa željom da osvojimo jednu od medalja i u ovom trenutku gledamo samo prema polufinalu i utakmici sa Medveščakom. Vjerujemo da možemo u finale gdje bi nas vjerojatno čekala Trešnjevka 2009 koja ima malu prednost u širini kadra, ali KAŽL je već nekoliko puta pokazao da u Zagrebu na završnicama igra odlično i tu gajimo svoju nadu za najvišim plasmanom.”

Trešnjevka 2009 u maloj ulozi favorita ulazi u završnicu, a trener Dean Nemec ističe i najveće prednosti svoje ekipe: ”Mislim da smo se jako dobro pripremili za ovu završnicu jer smo imali jedan lijepi period kontinuiteta treninga što se vidjelo i na nedavno igranom juniorskom prvenstvu. Veliki broj igračica sudjelovao je ove sezone u radu seniorske ekipe. Imamo ambicije da vratimo kadetski naslov u naše vitrine i iskreno u ovom trenutku od svih ekipa imamo najširi kadar i visinu što bi trebao biti značajan faktor. Naravno da smo oprezni i sa strane da nam neće biti Tihane Pavičić koji je imala važnu ulogu u juniorskoj ekipi, a naravno puno izraženiju u kadetskoj. U polufinale protiv FSV-a ulazimo s respektom jer smo vidjeli kako su nas namučili u juniorskoj utakmici. Predviđamo finale protiv KA ”Žana Lelas” kao reprizu prošlogodišnjeg finala.”

Medveščak je prošle sezone biti četvrti, a godinu dana ranije brončani, a trenerica Marija Kovač Mijač uoči završnice će kazati: ”Očekivanja su uvijek velika, jer ja na drugačiji način, zajedno sa svojom ekipom ni ne mogu funkcionirati. Mislim da smo to pokazali i u utakmici protiv Raguse. Najvažnije je da budemo u svom najboljem izdanju i spremne na agresivnost koju pokazuju sve ekipe koje su na završnici. U obrani moramo dati svoj maksimum, a u napadu biti strpljivi. U polufinalu nas čeka KAŽL s velikim brojem igračica koje imaju individualnu kvalitetu, ali smo se spremali za njih i vjerujemo da ćemo ih uspijeti zaustaviti. Spremni smo se boriti za što bolji rezultat.”

Riječki FSV je na nedavnoj završnici PH za juniorke dohvatio treće mjesto što je prva medalja za klub u povijesti, a trener Marin Mijaljević na tragu tog rezultata priželjkuje sličan scenarij.

”Za nas je veliki uspjeh da smo nakon juniorske završnice stigli i na kadetsku. Naravno da bi nas eventualna nova medalja itekako obradovala, ali smo svjesni da će do nje biti jako teško doći. Priprema za ovu završnicu sigurno nije bila onakva kakvu smo zamišljali iz nekoliko okolnosti, ali u ovom trenutku gledamo da se na što bolji način prezentiramo na završnici kako naš klub, tako i naš grad. Trešnjevka 2009 je favorit završnice, a mi bi bili sretni da u polufinalu pružimo otpor kakav smo pružili u polufinalu juniorske završnice kada smo odigrali jao dobe tri četvrtine”.

(K. Galić)

Sličan sadržaj