Mlađe kategorijeTreneri

VIDEO: Zabavne #ostanidoma aktivnosti za mini košarkaše

U vrijeme kada su sportske aktivnosti još uvijek znatno smanjene zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19, treba naći načina kako ostati aktivan i svoju ljubav za košarkom prenijeti na djecu. Mini košarka je globalni pokret koji u prvi plan stavlja učenje bazirano na igri. Dok su djeca većinom kod kuće, još je važnije no ikada poticati ih na razne aktivnosti.

IBF (International Basketball Foundation) u tu je svrhu pokrenula niz video uradaka za djecu od 5 do 12 godina starosti kako bi inspirirali sve članove obitelji da pokušaju neke košarkaške aktivnosti izvoditi kod kuće i sve to uz, naravno, puno zabave. IBF u ovom projektu surađuje sa Sergiom Lara-Bercialom, direktorom ICoachKids (neprofitni trogodišnji projekt u sklopu Ersamus+ programa usmjeren prema trenerima mlađih dobnih kategorija svih sportova).

Za zabavu ne treba puno – tek nekoliko predmeta koji se lako mogu naći u svakom kućanstvu. Aktivnosti su jednostavne i zabavne za djecu svih godina, a posebno za najmanje.

Trenutačno možete pokušati igrati 9 igara s 9 #BasketballAtHome snimaka na YouTube kanalu IBF-a: https://www.youtube.com/channel/UCoPRGJ-FMafFdkd9eMPBGPw/playlists, a ukupno će se na popisu naći 30 igara. Nama se, primjerice, svidjela tava-košarka – panketball. Potrebno je tek nekoliko tava ili lonaca i koji par čarapa, a na Vama je samo da krenete!

 

 

Sličan sadržaj