Kup Ružica Meglaj Rimac

Kup Ružica Meglaj-Rimac: Ekipe spremne za završni turnir

Ovog će se vikenda odigrati Završni turnir Kupa Ružica Meglaj-Rimac. Četiri momčadi plasirane u Final Four su domaćin ŽKK Plamen Požega, ŽKK Medveščak, prošlogodišnje osvajačice ŽKK Ragusa te ŽKK Šibenik.

Trener domaće ekipe ŽKK Plamen Požega, Vladimir Englman, nada se dodatnoj snazi podrške publike:Kup je uvijek nepredvidiv i pun iznenađenja. Sjetimo se samo Pule i neprikosnovenih igara u tom trenutku Medveščaka koji su Šibenik dobili s pola koša razlike. Dakle, ne smijemo se opustiti. Maksimalno ćemo se pripremiti i nadamo se dobroj podršci u dvorani, to bi nam trebao biti dodatan igrač. Nadam se da će se publika u Požegi odazvati našem pozivu.”

Polufinalne protivnice domaćinu, ŽKK Šibenik, osvajačice su Kupa 2002., 2004. 2006. i 2008. godine. Njihov trener Stipe Bralić i ove godine želi iskoristiti priliku ako se ukaže: ”Iskoristili smo nešto lakši ždrijeb i plasirali se na završnicu Kupa Ružice Meglaj Rimac što je za nas lijep uspjeh jer je to šesti nastup na završnici u zadnjih sedam sezona. U polufinalu igramo protiv domaćina ekipe Plamen Požege koja je vodeća ekipa u prvenstvu i veliki je favorit, što ne znači da ćemo se unaprijed predati. Želja nam je odigrati što bolju utakmicu, a ako se ukaže prilika svakako ćemo je pokušati iskoristiti.”

Drugi polufinalni par čine ŽKK Medveščak i braniteljice naslova ŽKK Ragusa.

Cvetana Matić,  trenerica ŽKK Ragusa: ”Finalni turnir Kupa Ružice Meglaj Rimac je poseban iz više razloga, a prvenstveno zbog posebnog naboja i želje za osvajanjem prvog trofeja u sezoni i potvrde kvalitete za nastavak prvenstva. Sve ekipe su izuzetno motivirane u želji za pobjedom. Mi tu dolazimo kao branitelj naslova, naporno smo radili i pripremali se te ćemo nastojati prijelazni pehar zadržati u Gradu. Svim ekipama želim sretno u nastupu i neka najbolji pobijedi.”

Iva Borović Gregov, trenerica ŽKK Medveščak: ‘Nakon odgode od mjesec dana, napokon smo dočekali i taj finalni turnir kupa. Ždrijeb nas je spojio s braniteljicama naslova dubrovačkom Ragusom, koja je uz ekipu Požege jedna od favoritkinja za osvajanje naslova pobjednika Kupa. Treba naglasiti kako je ekipa Medveščaka daleko najmlađi sudionik, te jedna zanimljivost, niti jedna od djevojaka, osim Nejašmić, nije sudjelovala na finalnom turniru. To naravno ne umanjuje vrijednost, motivaciju i želju moje ekipe. Spremili smo se najbolje što smo mogli za ekipu Raguse, to je iskusna ekipa čije su nositeljice već neko vrijeme zajedno. Ključ će biti zaustaviti trio Miloglav – Todorić – Strilić, pokušati kontrolirati skok koji sad dosta dobro drži njihova novopridošla igračica na poziciji centra Fleischer, te tranziciju i igru na niskom postu Hajdin. Mi ćemo pokušati nametnuti svoji brži ritam igre te nastojati što druže držati utakmicu u neizvjesnosti. Tada je sve moguće. Sretno svima.”

Ako niste u mogućnosti doći na završnicu u Požegu, sve tri utakmice moći ćete pratiti u prijenosu uživo na Sportskoj televiziji.

 

 

 

 

 

Sličan sadržaj