Kup Ružica Meglaj Rimac

Kup Ružica Meglaj-Rimac: Trešnjevka 2009 preko Šibenika do finala

ŽKK ŠIBENIK – KK TREŠNJEVKA 2009 55:84 (14-17, 21-24, 11-15, 9-28)

Nervoza završnice uvukla se u redove obje ekipe, ni jednoj ekipi lopta ne ulazi olako pa je nakon tri minute igre rezultat 1-3. Šibenik se prvi pokreće i u sljedeće tri minute prelazi u vodstvo 9:5 tricama Baban i Cherkaske, a mini krizu Trešnjevke rješava Pačkovski svojom prvom tricom. Ipak, Šibenčanke su osjetile zov vodstva i šuterski su raspoloženije pa cijelu prvu četvrtinu drže teren. Gotovo sa zvukom sirene za kraj prve četvrtine Pačkovski Trešnjevci osigurava minimalno vodstvo tricom za 14-17.

Unatoč činjenici da je Trešnjevka nominalno jača ekipa i, na koncu, druga na ljestvici na kraju regularnog dijela prvenstva, Šibenčanke i u drugoj četvrtini potpuno pariraju, a ne odmaže im ni loš postotak šuta suparnica, izuzev izuzetno raspoložene kapetanice Trešnjevke 2009 Lane Pačkovski koja je u prvom poluvremenu ubacila čak 23 poena. Prvo veće odvajanje Trešnjevke, ponovno gotovo sa zvukom sirene, dolazi tricom Vivien Nejašmić za 35:41 i kraj prvog poluvremena.

Šibenik drugi dio utakmice otvara tricama Baban i Šarić za izjednačenje, ali primat Trešnjevci vraća Lena Bilić tricom i slobodnim bacanjem za 41-45, ubačaj za tri ponavlja i za rezultat 41-50, a upisuje i polaganje za prvo dvoznamenkasto vodstvo na utakmici pri 46-56.

Krila Trešnjevci ostaju i u posljednjoj četvrtini koju otvara s 9-0, a kako Šibeniku koji je sve do posljednje četvrtine uspijevao držati korak ponestaje snage, prva polufinalna utakmica završava rezultatom 55:84.

Među prvim finalisticama izvanrednu utakmicu odigrala je Lana Pačkovski upisavši ukupno 25 poena, a pratile su je Lena Bilić i Vivien Nejašmić s po 16 poena. U redovima Šibenika najbolje su bile Amerikanka Nickita Johnson s 13, Ivana Baban s 12 te Mihaela Dobrić s 10 poena.

Stipe Bralić, trener Šibenika: “Igrali smo dosta dobro 25 minuta, koliko smo imali snage. One su igrale pressing preko cijelog terena, držale visoki ritam igre i puno atletičniju ekipu od nas. Nama je prva izmjena djevojka 2006. godište, a i inače, uz Johnson i kapetanicu Šarić, sve ostale su izuzetno mlade i nikad nisu igrale ovakvu utakmicu. Jednostavno fizički ne možemo pratiti ekipe koje su u prve četiri, nemamo ni tu rotaciju i Trešnjevka je na osnovu fizike stvorila visoku prednost. Cilj nam je ove godine bio ostati u ligi s ovim mladim kadrom i to smo i elegantno uspjeli zauzevši sedmu poziciju.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Konačna razlika ne ocrtava utakmicu, bilo je jako teško i Šibenik je igrao dobro. Bili smo prilično impresionirani jer treba naglasiti da nama u odnosu na prošlu godinu nedostaju četiri igračice iz prve petorke, odnosno pet ukupno i to se vidjelo. Naše su mlade igračice bile dosta uplašene na početku i imali smo dosta problema da ih dovedemo u jedno stanje odlučnosti, agresivnosti i vjere u sebe. Kad smo to prelomili, željeli smo igrati agresivno i nametnuti se protivniku brzinom, a vidjelo se i da imamo veću rotaciju. Bez obzira na to, čestitam Šibeniku na trideset minuta dobre igre, pokazali su da im je mjesti na završnici Kupa.”

FOTO: Guido Stocco

Sličan sadržaj