Kup Ružica Meglaj Rimac

Kup Ružica Meglaj-Rimac: Ragusa izbacila domaćina i postala drugi finalist

ŽKK PULA MOVITER – ŽKK RAGUSA 56:91 (16-16, 14-32, 10-21, 16-22) 

Ekipa Pule Moviter na domaćem je terenu oštro krenula protiv Dubrovčanki koje su regularni dio prvenstva završile kao prve na ljestvici. Puležanke nakon minute igre upisuju 6-2 i prvih deset minuta zadržavaju borbeni stav ne omogućivši Ragusi da se pretjerano rastrči. Nakon izjednačenja pri 6-6 i 12-12 u drugu dionicu se ulazi s ponovno izjednačenih 16-16.

Kratka početna nesigurnost Raguse ubrzo blijedi, odabranice Cvetane Matić uspješno izvršavaju dogovorene akcije i serijom od 2-19 (18:35) jasno najavljuju promjenu tijeka utakmice. Uz sigurno vodstvo Ive Todorić i Ane Vrsaljko na veliki se odmor odlazi pri 30:48 za košarkašice Raguse.

Pula se nije uspjela nametnuti ni u drugom poluvremenu i susret postaje jednosmjerna ulica. Uz nominalno jači roster Raguse, Puli nije pomagala ni nepreciznost šuta i Ragusa bilježi pobjedu pri 56:91. Tako je domaćinima izmaknulo finale Kupa kojem su se potiho nadali jer bi tim uspjehom dodatno začinili obilježavanje 25.-godišnjice neprekinutog rada kluba.

Kod Raguse najefikasnije su bile Iva Todorić s 20 poena, 8 asistencija i 7 skokova i Ana Vrsaljko s 19 poena, dok se u redovima Pule istaknula povratnica u klub Kelli Ann Schrauth s 18 poena i 16 skokova, kao i Ivana Ujević sa 17 poena.

Finale Kupa je nas rasporedu sutra, 16. travnja, s početkom u 15 sati uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

Ivan Đukić, trener Pule Moviter: “Čestitke Ragusi na zasluženoj pobjedi. Mi smo odigrali solidnu prvu četvrtinu, a u drugoj smo primili 32 poena što je nedopustivo. Oni su kasnije otišli na veliku razliku i tada je lako igrati. Nadam se da smo shvatili da za ostvariti uspjeh treba dati puno više na terenu no što smo mi napravili. Ragusa je bila oslabljena za Romanu Stojanović, a to se čak nije ni osjetilo. Želim im sve najbolje u finalu.”

Cvetana Matić, trenerica Raguse: “Mi smo danas učinili pola posla. Ekipa Pule je bila čvrsta na početku, bilo je jakih konatakata, ali uspjeli smo izdržati i to s minimalnim brojem osobnih pogrešaka. Kasnije smo otvorili našu igru, igrali smo puno čvršće i dobro smo poentirali. Smatram da smo zasluženo dobili i pripremamo se dalje za Trešnjevku.”

FOTO: Guido Stocco

 

Sličan sadržaj