Kup Ružica Meglaj Rimac

Kup Ružica Meglaj-Rimac: Trešnjevka 2009 osvojila povijesni trofej

KK TREŠNJEVKA 2009 – ŽKK MEDVEŠČAK 65:57 (18:20, 16:15, 17:16, 14:6)

U finalu Kupa Ružica Meglaj-Rimac susrele su se mlade i potentne ekipe Trešnjevke 2009 i Medveščaka, obje prethodno pobijedivši u polufinalnim utakmicama s 21 poenom razlike. Medveščak je do 2019. godine pet puta zaredom osvajao trofej, dok je Trešnjevka očekivala prvi od osnutka kluba, kako i samo ime nagoviješta, 2009. godine.

Kako se i moglo očekivati s obzirom na sastav ekipa sudionica finala, obje su ekipe startale dalekometnim pokušajima, tricu za tricom ubacile su Trešnjevkina Nika Rodek i Medveščakova Lea Hajdin (3:4), no tu je igra očvrsnula pa sljedećih punih dvije minute prolaze, osim slobodnih bacanja, bez koša iz igre, sve do pogotka Hane Muhl za 8:4. Krajem prve četvrtine dolazi do mini preokreta tricama: Medveščakove Vunić i Hajdin ubacuju svaka po dvije za vodstvo Medveščaka na 16:20.

U drugoj se dionici nekoliko puta izmjenjuje vodstvo, a svakako valja izdvojiti vezanih pet poena Hane Muhl – trica i let preko cijelog terena na polaganje vraća Trešnjevci prednost na 23:22. Ipak, tricom Vunić i pogotkom Anđele Strize Medveščak ulazi u mini, ali stratešku prednost na 31:35. Uzgred budi rečeno, Vunić je do kraja prvog poluvremena skupila 9 poena, svih zahvaljujući tricama. Potencijalno opasno situaciju po Trešnjice spašava Vivien Nejašmić tricom za 34:35 i kraj prvog poluvremena.

U nastavku traje borba za svaki koš. Obrambeno Trešnje uspijevaju primiriti dan ranije nezaustavljivu Medveščakovu uzdanicu Anu Petrak, dok s druge strane igračice Medveščaka dominiraju u napadačkom skoku, no nijednoj ekipi ne polazi za rukom izdvojiti se. U odlučujuću se dionicu ulazi s rezultatom 51:51.

Medveščak ubrzo ulazi u problem petom upisanom osobnom pogreškom Ane Mandić. S Trešnjevkine se strane pak tijekom cijele utakmice ističe Iva Dorja Žaja koja svoju ekipu odvodi u vodstvo od dva posjeda lopte (55:51), a dvoranom se prolomio vrisak Trešnjevkinih igračica s klupe i navijača nakon trice Nike Rodek za vodstvo od 61:53. Medveščak se do kraja nije uspio vratiti i Trešnjevka osvaja Kup Ružica Meglaj-Rimac s rezultatom 65:57.

Nažalost, tri sekunde do kraja utakmice pri obrambenom skoku se ozlijedila Iva Dorja Žaja kojoj ovim putem želimo brz oporavak. Iva je osvojila i MVP nagradu kao najbolja igračica finalne utakmice ubacivši 19 poena uz velikih 15 skokova i tri osvojene lopte. 11 poena je dodala Vivien Nejašmić, a kapetanica Anja Majstorović je upisala 10 poena uz 6 asistencija.

U Medveščakovom dresu Lea Hajdin je postigla 12 poena, a Ana Mandić i Anđela Strize svaka po 11 poena uz 9 skokova. Ana Petrak se zaustavila na 8 poena, 10 skokova i 5 asistencija.

Sličan sadržaj