Kup Ružica Meglaj Rimac

Kup Ružica Meglaj-Rimac: Trešnjevka 2009 šokirala Ragusu i ušla u finale

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Ružica Meglaj-Rimac mlada ekipa Trešnjevke 2009 je slavila nad aktualnim nositeljicama trofeja Kupa ŽKK Ragusom s 68:47.

Uz nervozan ulazak obiju ekipa u utakmicu i u dvije minute igre postignut tek jedan koš (2:0) za Trešnjevku 2009, ubrzo je Cvetana Matić s Ragusine klupe pozvala djevojke na minutu odmora, no Zagrepčanke su bile dinamičnije i povele 8:0. Prvi koš Raguse iz skok šuta postigla je Carmen Miloglav i to tek polovicom prve četvrtine (8:2). No, ni to nije dalo očekivani podstrek Dubrovčankama pa Trešnjevci dozvoljavaju seriju od 7 poena do 15:2, a u drugu se dionicu ulazi s velikih 20:6.

Nije bilo realno očekivati da će Ragusa cijelu utakmicu mirovati. Prva je naznaka povratka bila trica Carmen Miloglav za 25:15, a ubrzo su se Dubrovčanke popele do samo 6 poena razlike pri 25:19. Potom se obje ekipe drže vrlo obrambeno pa se sa smanjenim brojem ubačaja ulazi u drugo poluvrijeme pri 32:25 za ekipu Trešnjevke.

Ragusu u prvom poluvremenu nije išao ni šut, ušle su tek dvije trice u 15 pokušaja (13%) dok je Trešnjevka trice gađala s 44% preciznosti (4 od 9). I šut za dva poena je bolje ulazio Trešnjevci – 50% naprama Ragusinih 37%.

U otvaranju drugog poluvremena ponovno je rastrčana Trešnjevka s(p)retnije ruke pa, ne računajući jedno slobodno bacanje Raguse, radi veliku seriju od 18 poena do već značajnih 50:26. Ragusa je u trećoj dionici potpuno nestala s parketa, naime, cijelu treću četvrtinu nisu uspjele dati koš iz igre, upisavši tek 6 poena iz slobodnih bacanja. Tako u posljednju dionicu Zagrepčanke ulaze s prednošću od 55:31, s najboljom namjerom da takvu prednost i očuvaju.

Ragusa ulaže evidentan napor kako bi donekle poboljšala prikazanu sliku pa polovicom posljednje četvrtine imaju i 11:3, no isto nije moglo biti dovoljno za veliki preokret nužan kako bi se ušlo u sutrašnje finale. Trešnjevka 2009 tako slavi s, ipak neočekivanih, 21 poen prednosti.

U redovima sutrašnjih finalista Hana Muhl je ubacila 13 poena, a Bruna Obratov i Lucija Banović (7 skokova) po 11. Kod Raguse se najviše iskazala Romana Stojanović s 15 poena, a slijedila ju je iskusna Carmen Miloglav s 13 poena.

Finale Kupa igra se u Požegi sutra, 10. travnja, s početkom u 17:00 sati, i prijenosom na HTV2.

FOTO: Mijo Jozić

Sličan sadržaj