Kup Ružica Meglaj Rimac

Kup Ružica Meglaj-Rimac: Ragusa osigurala Final Four

KK FSV – ŽKK RAGUSA 52:64 (11-25, 16-5, 14-19, 11-15)

Utakmicu bolje otvara gostujuća ekipa koja brzo prelazi u visoko vodstvo te prva četvrtina završava na 25:11 u korist Raguse. Druga četvrtina donosi koliko-toliko neizvjesnosti i domaćin se približava na najmanju razliku od 3 poena, a s jednakom razlikom se odlazi i na poluvrijeme (27:30). U drugom poluvremenu Dubrovčanke ponovno povećavaju vodstvo koje ne ispuštaju do kraja utakmice.

U dresu domaćina istaknule su se Elena Peričić s 18 poena i 6 skokova i Ivana Krajina s 11 poena i 9 skokova.

Čak je pet igračica postiglo dvoznamenkaste brojke za Ragusu: Iva Todorić je ubacila 12 poena uz nevjerojatnih 24 skoka i 6 asistencija, Carmen Miloglav je uz 13 poena i 11 puta asistirala, Ani Putica je dodala 14, Katarina Čagalj 12, a Nikolina Pavić 11 poena.

Ivana Krajina, igračica FSV-a:  “Prvo čestitke ekipi Raguse na pobjedi. Mi smo loše otvorili utakmicu i protivnička je ekipa to iskoristila i do kraja utakmice držala razliku. Mislim da je to sve bio rezultat manjka treninga zbog bolesti, ali sad kada smo sve ponovno na broju stavljamo fokus na sljedeću utkamicu.”

Trener FSV-a Igor Prtorić “Čestitke ekipi Raguse na plasman na Final Four Kupa. U nekim trenutcima smo bili blizu, međutim iskustvo je na kraju presudilo”

Trenerica Raguse Cvetana Matić: “U utakmicu smo ušle odlično, čvrsto i agresivno. Na početku smo dominirale, ali kasnije se osjetila manjkavost rotacije na centarskim pozicijama budući da je ekipa FSV-a cijelu utakmicu igrala zonu i tu smo morali trošiti naše vanjske igračice. U drugom poluvremenu smo najzad došli do nekih rješenja, krenuli smo sa šutom, tako da je sve na kraju ipak korektno dobiveno. Zadovoljni smo s odlaskom na Finak Four i ove godine idemo braniti Kup.”

U drugoj subotnjoj utakmici četvrtfinala Kupa Požega je svladala Pulu sa 75:67 i tako također osigurala plasman na Final Four.

 

 

Sličan sadržaj