Kup Ružica Meglaj Rimac

Kup Ružica Meglaj-Rimac: Medveščak preko domaće Požege do finala

ŽKK PLAMEN POŽEGA – ŽKK MEDVEŠČAK 63:84 (17-29, 19-17, 17-18, 10-20)

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Ružica Meglaj-Rimac, ŽKK Medveščak je porazio domaću Plamen Požegu s 63:84.

Medveščak je vatreno izašao pred Plamene, već nakon minute i pol izabranice Ive Borović Gregov povele su s 0:12, pri čemu su dvije trice zaredom Anđele Strize i Lucije Skorić dale vjetar u leđa Zagrepčankama.

Slično kao i u prethodnoj utakmici između Trešnjevke 2009 i Raguse, u kojoj je mlada Trešnjevka izborila finale nad još aktualnim nositeljicama trofeja, Medveščak je vrlo rano šokirao domaćine. Nakon druge trice raspoložene Anđele Strize Medveščak je imao i 7:21, dok se u drugu četvrtinu ulazi sa 17:29. Iako je Požega polako krenula s izvlačenjem iz teške situacije, kod 25:33 i dalje nezadovoljan domaći trener Vladimir Englman pozvao je svoje djevojke na minutu odmora i razgovora. Aktivirale su se potom Laura Bašić i Kapinga LaMama, no s druge strane Barbara Vunić ubacuje dvije trice i Medveščak je ponovno u dvoznamenkastom vodstvu pri 29:40, dok se u drugi dio utakmice ulazi s 36:46.

U drugom se poluvremenu vodi izjednačena borba – Požege da smanji zaostatak, a Medveščaka da zadrži stečenu prednost, konstantno plešući po granici dvoznamenkastog vodstva, pa se u posljednju dionicu ulazi s rezultatom 53:64.

Čvrst ulazak Medveščaka u najvažniju, posljednju dionicu vjerojatno je odlučio rasplet utakmice. Mini serijom od 6 poena do 53:70. Iako je Plamena Lea Hrmić odbila odustati i ubacila dva koša zaredom, to nije bilo dovoljno da povuče cijelu ekipu u vratolomiju prelamanja rezultata. Kako je utakmica odmicala svome kraju, izabranice Vladimira Englmana su sve manje nalazile snagu za daljnju borbu i vidljivo umorne popustile su Medveščakovom motoru. U konačnici Požega gubi s razlikom od 21 poen, istom razlikom kao i Ragusa od Trešnjevke 2009 u utakmici odigranoj neposredno ranije.

Medveščakova Ana Mandić je postigla 20 poena i 6 skokova, a u stopu su je slijedile Anđela Strize s 18 poena i double-double Ana Petrak koja je letjela po cijelom terenu i upisala 15 poena i 14 asistencija.

Kod Požege standardno dobra bila je Kapinga LaMama s 22 poena i 15 skokova, a dvoznamenkasta je bila i najiskusnija – Emilija Podrug s 12 poena, 11 skokova i 5 asistencija.

FOTO: Mijo Jozić

 

 

 

Sličan sadržaj