Kup Krešimir Ćosić

SuperSport Kup Krešimir Ćosić: Cibona preko Dubrave stigla do finala

Dubrava – Cibona 67:80 (14:22, 20:21, 15:20, 18:17)

Košarkaši Cibone prvi su finalisti SuperSport Kupa Krešimir Ćosić. U zagrebačkom polufinalu pobijedili su Dubravu 67-80.

Dubravaši su poveli 5-2, no vrlo brzo Cibona je preuzela kontrolu igre i rezultata u svoje ruke i u završnici prve četvrtine stigla do dvoznamenkaste prednosti 12-22, da bi nakon tri minute igre u drugoj četvrtini serijom 12-0 pobjegla na velikih 20 poena razlike (14-34). Dubrava se nije predavala pa je u 19. minuti prepolovila zaostatak (31-41), a drugom povezanom tricom Darija Kuzmanovića stigla na samo devet poena zaostatka (34-43). Rezultat je to s kojim se otišlo na veliki odmor.

Imali su Dubravaši na otvaranju drugog poluvremena nekoliko prilika za dodatno zakuhavanje situacije, nisu ih iskoristili, pa se Cibona ponovno vratila u komfor zonu (37-54) iz koje je mirnije kontrolirala događanja na parketu. U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 49-63. Do kraja susreta Dubrava nije uspjela priprijetiti. Cibosi su imali i +27 (53-80), no Dubrava je, dok su na parketu bili mladi igrači oba kluba, serijom 14-0 smanjila zaostatak na 67-80, što je i konačni rezultat susreta.

Cibona će tako u subotu u finalu braniti naslov pobjednika SuperSport Kupa Krešimir Ćosić.

Kod Cibone najviše poena zabio je Filip Bundović počastivši se tako na svoj rođendan, a po 15 su postigli Domagoj Vuković (10 skokova) i Krešimir Radovčić (6 asistencija).

U redovima Dubrave istaknuli su se Jean-Francois Rajaofera sa 16 i Karlo Vragović s 11 poena.

Kapetan Dubrave Mateo Vidović: „Čestitke Ciboni na pobjedi i mojim momcima na borbi. Do sredine treće četvrtine smo pružili dobar otpor, fizički i taktički, a na kraju je prevladala njihova kvaliteta i iskustvo. Ulazak u polufinale Kupa je za naš klub veliki uspjeh i mislim da će svi biti zadovoljni.“

Domagoj Vuković je za Cibonu ubacio 15 poena: „Znali smo da načelno imamo jednostavniji raspored, no to nas ne spašava jer nas u finalu vrlo vjerojatno čeka ponajbolja hrvatska ekipa. Čestitke svim ekipama na plasmanu na završnicu. Draž Kupa je takva, ide se na jednu utakmicu i svatko svakoga može dobiti. Odradili smo dobar posao i sada se okrećemo finalnoj utakmici. Pressing će biti na našim protivnicima jer mi u finalu nemamo što izgubiti, plasirali smo se s ekipom takvom kakva jest. Sutra idemo na glavu bez obzira na umor, svi smo u istoj situaciji.“

Marijan Bagarić, trener Dubrave: „Čestitke Ciboni na plasmanu, želim im sreću. Tražio sam od momaka da damo svoj maksimum i oni su se trudili od prve do zadnje sekunde, s te strane sam zadovoljan, iako ne mogu biti zadovoljan s porazom. Držali smo ih gotovo do samog kraja s najboljim igračima, bez rotacije s mlađima. Pokazali smo karakter da se ne raspadnemo kad je Cibona napravila veću razliku, uspjeli smo se vratiti ispod deset do poluvremena. To nam je bio i svojevrsni cilj – što duže ostati u utakmici.“

Dino Repeša, službeni predstavnik Cibone: „Nije bilo lako, druga utakmica u tri dana sa šest igrača. Od prve minute smo pristupili ozbiljno i bilo je očigledno da smo imali dan za pripremu. Nažalost, u prvom poluvremenu nas nije išao šut, zato smo i imali +9 unatoč dobroj igri. U drugom smo poluvremenu iskoristili prednost pod košem s obzirom da smo igrali s dva visoka igrača, s Vukovićem i Bundovićem. Došli smo do finala, no sad kad smo na 40 minuta do trofeja, bila bi ga šteta izgubiti.“

U 20 sati započinje drugo polufinale u kojem se sastaju prošlogodišnji finalist Cedevita Junior i aktualni prvak Hrvatske Zadar.

Finale je na rasporedu u subotu u 20 sati, a osim na Gripama možete ga pratiti u prijenosu uživo na MAXSportu i na Sportskoj televiziji. Ulaznice su u sustavu prodaje na adriaticket.com, OVDJE.


Foto: Ivica Čavka/KK Split 

Sličan sadržaj