Kup Krešimir Ćosić

SuperSport Kup Krešimir Ćosić: Vrijednosnice Osijek se prvi put plasirale na Final Eight

KK Vrijednosnice Osijek – KK Alkar 81:78 (28:24, 18:18, 19:17, 16:19)

  • Vrijednosnice: Ashton 25, Kujundžić 13, Vladović 9, Šiško 3, Primorac 13, Tomljenović, Dmitrović 2, Budimir 16, Divić, Šuvak.
  • Alkar: Alok 13, Green 9, Blatančić 22, Boban 8, Jukić 15, Pavela, Nazor, Čović, Matulina, Vučić 11.

Vrijednosnice su večeras pobijedile Alkar u osmini Kupa Krešimir Ćosić. U prvoj četvrtini su povele s 9 poena (25:16), a u drugoj su prednost povećale na +12 (38:26) što je bilo i najveće vodstvo u susretu. Do kraja prvog poluvremena Alkar je smanjio zaostatak na 46:42.

Drugo poluvrijeme proteklo je u istom ritmu, gosti su se nekoliko puta uspjeli približiti domaćinu, no ipak bezuspješno. Brokeri su vodili cijelu utakmicu, kontrolirali su i napad i obranu te zasluženo pobijedili. Vrijednosnice Osijek su se ovom pobjedom prvi put plasirale na Final Eight Kupa Krešimir Ćosić.

Trener Vrijednosnica, Domagoj Kujundžić: “Nismo imali imperativ pobjede, mi smo išli opušteno u utakmicu, nadali smo se pobjedi i mislim da smo ju zaslužili. Prvi put u povijesti kluba smo se plasirali na final eight i čestitam momcima na tome.”

Kapetan Alkara, Hrvoje Vučić: “Nisam zadovoljan, utakmica je možda za gledatelje bila zanimljiva, ali za nas je bila stresna i na kraju smo izgubili. Ovim putem čestitam domaćinu na fer borbi i pobjedi, želim im sreću u nastavku.”

Tekst/Foto: KK Vrijednosnice Osijek

Sličan sadržaj