Kup Krešimir Ćosić

Kup Krešimir Ćosić: Izvučeni parovi polufinala na konferenciji za medije

U dvorani riječkog Centra Zamet dan uoči završnice Kupa Krešimir Ćosić održana je najavna konferencija za medije na kojoj su i izvučeni parovi polufinala.

Uvodna riječ pripala je zamjenici gradonačelnika Grada Rijeke Sandri Krpan: “Nama je u Rijeci zaista čast da možemo biti domaćini Kupa Republike Hrvatske Krešimir Ćosić, a istaknula bih i činjenicu da je upravo prvi Kup prije 30 godina bio u Rijeci. Znate da smo ove godine i europska prijestolnica sporta i smatram da će ovaj događaj tome i pridonijeti, a u gradu Rijeci ima i puno ljubitelja košarke. Naša orijentacija  je ulaganje u sport, ovo je prilika i da se zahvalimo Riječkom sportskom savezu i doista vjerujem da nas čeka nekoliko uzbudljivih dana. Moje je da pozovem sve naše drage sugrađanke i sugrađane, posebno djecu koja vole košarku, jer u Rijeci je jedno veliko košarkaško srce, da učestvuju u značajnim sportskim danima koji nam slijede.”

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković se zahvalio Gradu Rijeci na gostoprimstvu i povjerenju te nastavio: “Nakon dugo godina imamo jedan izuzetno neizvjestan turnir i kvalitetne utakmice. Naglasio bih i da nas očekuju dva tjedna izuzetno interesantnih košarkaških zbivanja jer nakon Kupa slijedi i okupljanje reprezentacije.”

Najavio je i moguće novitete u sljedećoj košarkaškoj sezoni:Savez će sredinom travnja izaći s programima koji bi krenuli kroz iduću sezonu, nakon što isto koordinira s klubovima i ostalim svojim radnim tijelima. Smatramo da ove godine trebamo sve te programe što ranije predstaviti”, a zatim se vratio Kupu: “Veseli me što je danas, ovdje, iskazan velik interes za Kup s obzirom da su se plasirale četiri ekipe od kojih svaka ima šansu, a samim time košarka će još jednom pokazati sve svoje čari. Ovdje smo bili i prošlo ljeto s reprezentacijom (op.a. prijateljska utakmica sa Slovenijom), tako da bih ovaj Kup nazvao i kontinuitetom, odnosno i u budućnosti suradnjom Hrvatskog košarkaškog saveza i Grada Rijeke.

Nakon kratkog petominutnog filma o Kupu Krešimira Ćosića koji je svakako vratio emocije davne 1992. godine, prvog Kupa odigranog baš u Rijeci, treneri su pristupili izvlačenju parova 31. izdanja završnice Kupa, nakon kojeg je raspored sutrašnjih utakmica (18. veljače) sasvim jasan:

🕕 18:00 KK Cibona 🆚️ KK Zadar
🕣 20:30 KK Cedevita Junior 🆚️ KK Split

 

Gašper Okorn, trener Cibone procijenio je mogućnosti svih klubova: “Čestitam svim trenerima na plasmanu u završnicu. Igra se dva dana, odlučit će neki mali momenti, a ne forma. Ekipe su vrlo izjednačene, svatko ima 25% šanse. Nisam imao favorita za izvući, a od ovog trenutka nadalje razmišljam samo o Zadru. Napravit ćemo sve da prođemo do finala, ali korak po korak jer – kup je kup. Vidjet ćemo sutra u 6, doći ćemo sa svojim planovima pa što bude.”

Zadar je predstavljao pomoćni trener Srđan Helbich jer je trener Anzulović nakon izolacije zbog koronavirusa morao obaviti zdravstveni pregled: “Mislim da su sve ekipe došle s jasnim ciljem ovdje, da osvoje Kup i koga god da izvučeš, moraš dobiti dvije utakmice. Šanse su, kao što je kolega rekao, podjednake svima i svatko ima svoju računicu.”

Trener Cedevite Junior, ali jednako tako i izbornik reprezentacije koja se okuplja neposredno nakon završnice, Damir Mulaomerović:Najprije bih se zahvalio Rijeci, mislim da je Rijeka idealna za ovaj Kup jer nema domaćina, nitko nije u prednosti i bit će sigurno dobra košarkaška atmosfera. Što se moje ekipe tiče, za nas je privilegija što smo ovdje. Mladoj ekipi koju imamo je veliko zadovoljstvo biti u završnici s ove velike tri ekipe i dat ćemo sve od sebe, ali slažem se i s time da se radi o dvije utakmice i da svi imamo 25% šanse, u svakom će slučaju biti zanimljivo. Split je na neki način favorit u našoj utakmici, mada su i oni imali težak raspored, sve nas muče iste brige s ozljedama i koronom, međutim moji će momci biti spremni i mislim da mogu odgovoriti.”

Splitska ekipa je tek jučer izborila završnicu protiv Gorice, trener Srđan Subotić govori o dojmovima: “Za nas je najvažnije da smo tu, najbitnije je da se igra i da smo odigrali sve utakmice koje su nas dovele do Final Foura. Ne tražimo nikakve alibije, bez obzira što smo igrali jučer, motiva neće nedostajati i mislim da ovakve situacije izvlače iz ljudi ono nešto ekstra. Dugo smo bez trofeja Kupa, ali trudimo se svake godine ići korak naprijed, prošle smo godine bili blizu i to je jedan motiv, meni osobno i najveći. Cedevita Junior jako dobro igra cijelu sezonu, trener ih dobro vodi, u sezoni smo na 1:1, a energetski dio može biti njihova prednost, bitno je da smo u tom dijelu na nivou.”

Sličan sadržaj