Kup Krešimir Ćosić

FOTO Kup Krešimir Ćosić: Cedevita Junior preko Vrijednosnica do završnice

 

U osmini finala Kupa Krešimir Ćosić Cedevita Junior je u Domu sportova svladala Vrijednosnice Osijek 99:82 i tako se plasirala na Final Eight turnir.

Zagrepčani su do pobjede došli na krilima fantastičnog Josipa Batinića, koji je već u prvoj četvrtini zabio 17 poena za vodstvo svoje momčadi 38:21. Na poluvremenu su Vitamini vodili 58:45, a u nastavku su samo povećali vodstvo.

Batinić je do kraja utakmice upisao 24 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Goran Filipović bio je standardno svestran sa 17 poena, 3 skoka i 10 asistencija, Rok Radović još je jednom pokazao kakav je talent s 14 poena i 4 skoka, Emir Šabić ubilježio je 13 poena i 4 skoka, a 19-godišnji Vito Kučić susret je završio s 11 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Trener Damir Mulaomerović minutažu je dao svim igračima iz zapisnika.

Za goste je Marko Bošnjak ubacio 21, a Šime Lisica 19 poena.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Moram naglasiti da su oni došli oslabljeni bez glavnog igrača Topolovića. Međutim, pružili su stvarno dostojan otpor jer su igrali bez ponajboljeg igrača i jedine petice. Svi ostali pravili su nam dosta problema. Teško je igrati s tako niskom postavom, u jednom trenutku igrali su sa svih pet niskih, tako da smo se morali cijelo vrijeme adaptirati. Zadovoljan sam pristupom. Moji su odradili dobru utakmicu, podijelili smo minutažu, vraćaju se neki momci iz ozljeda i neki iz viroza, tako da mogu biti zadovoljan. Dalje idemo u Sinj. Idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu.”

Josip Batinić, igrač Cedevite Junior: “Mislim da smo od prve minute ušli maksimalno fokusirani. Bili smo spremni fizički i mentalno. Svakako da nam je pogodovala ta okolnost da nije bilo njihovog ponajboljeg igrača Topolovića. Bili smo fokusirani od prve do zadnje minute. Svi igrači su dali svoj maksimum i zasluženo smo pobijedili.”

Marko Mandić, trener Vrijednosnica Osijek: “Čestitam ekipi Cedevite Junior na prolasku na Final Eight. Mi smo danas bili bez trojice igrača. Topolović je virozan, Špehar je izašao iz ozljede, a nije igrao ni Kuany. Bili smo bez dvojice igrača koji nam popounjavaju unutarnju liniju, što se vidi po 15 napadačkih skokova Cedevite Junior. Idemo se dalje pripremati za nastavak sezone, Cedeviti želim svu sreću u daljnjem nastavku sezone.”

Marko Bošnjak, igrač Vrijednosnica Osijek: “Došli smo u nezgodnoj situaciji. Nismo imali Topolovića i u lošoj smo situaciji. Prva četvrtina je prelomila i mi smo se vukli čitavu utakmicu.”

Sličan sadržaj