Kup Krešimir Ćosić

Kup “Krešimir Ćosić”: Zadar preko Brokera u polufinale

KK Vrijednosnice Osijek – KK Zadar 75:81 (14:23, 25:24, 15:16, 21:18)

Zadar očekivano ulazi bolje u utakmicu i već u prvoj četvrtini radi prednost preko Mavre, Cartera i Onuakua od +1, te se već tada činilo kako utakmica neće dobro završiti za mlade domaćine. Iako znatno oslabljeni bez ozljeđenih Kujundžića, Paića, Clarancea i Čelebića, s ekipom koja je danas u prosjeku bila stara  18,6 godina Brokeri ipak održavaju minimalni zaostatak u drugoj četvrtini.

Uz nekoliko dobrih poteza Topolovića, Porobića i Filipovića, prvo poluvrijeme završava rezultatom 39:47. Drugo poluvrijeme nastavlja se vodstvom Zadra sa desetak razlike, no Vrijednosnice su i dalje pružale dobar otpor, nekoliko puta su smanjili na minus 5, no nedovoljno da bi sustigli iskusnu ekipu Zadra koja na kraju pobjeđuje rezultatom 75:81.

Za ekipu Vrijednosnica najviše su zabili Topolović 22, Lakić 14, Porobić 13 i Lisica 12, dok su za Zadar Onuaku 22 i Carter 16.

Vrijednosnice Osijek: Lisica 12, Filipović 5, Porobić 13, Topolović 22, Lakić 14, Ćurak, Kurepa, Tokić 6, Špehar 3, Pavić.

Zadar: Carter 16, Jordano 6, Bursać 8, Mavra 5, Onuaku 22, Justice 8, Palokaj 3, Brala 4, Vuković 2, Planinić 7, Kraljević.

Igrač Zadra – Antonio Jordano: Mislim da smo ušli preopušteno u utakmicu, mislili smo da ćemo lako. Zadnjih par utakmica ulazimo u utakmice kao da ćemo lako pobijediti, ali mislim da ako nismo 100% u utakmici ne možemo pobijediti tako lako nikog. Moramo se dignuti i u obrani i u napadu jer je to jedini put da idemo dalje.”

Trener Zadra – Ivan Perinčić: Teška utakmica, neshvatljivo loš pristup. Čestitam ekipi Osijeka na borbenosti s obzirom da su bili bez nekoliko ključnih igrača, odigrali su stvarno dobru utakmicu. Mi se okrećemo sljedećim protivnicima a to je Split, generalno jako sam nezadovoljan sa pristupom i odnosom prema igri.”

Igrač Vrijednosnica – Đorđe Topolović: Čestitam ekipi Zadra na ulasku u polufinale kupa, također čestitam svojoj ekipi na izuzetnoj borbi. Poznato je već da smo ostali bez četiri igrača, Clarancea, Čelebića, kapetana Kujundžića i Paića. Mislim da smo napravili dobar posao jer nismo imali na raspolaganju skoro pola ekipe.”

Trener Vrijednosnica – Stipe Šarlija: Čestitam Zadru na pobjedi, ali prije svega čestitam svojim igračima na velikoj borbi, htjenju. Ja sam prezadovoljan iako smo izgubili.”

🔴 Kup KĆ: KK Vrijednosnice Osijek – KK Zadar 🗓 02.02.2021 ⏳ 17 h

KK Vrijednosnice Osijek

 

 

 

Sličan sadržaj