Jedinstvena muška pretkadetska liga

Jedinstvena pretkadetska liga: Rezultati 1. dana turnira u Osijeku

KK CEDEVITA JUNIOR – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK 81:86 (19:20, 20:28, 22:21, 20:17)

Utakmica počinje vodstvom Zagrepčana 7:2, što je ujedno i njihovo najveće vodstvo na utakmici. U šestoj minuti utakmice Vrijednosnice prelaze u vodstvo rezultatom 13:12, četvrtina završava rezultatom 19:20.

U drugu četvrtinu mladi Brokeri ulaze puno borbenije i s više motivacije, dominantniji su, imaju veći broj skokova te prave najveće vodstvo u utakmici od 14 razlike, no vitamini smanjuju pa druga četvrtina završava rezultatom 38:48.

Nakon odmora Vrijednosnice nastavljaju istim intezitetom te treća četvrtina završava rezultatom 61:69.

U 35. minuti utakmice ekipa Cedevite Junior dolazi na minimalnu prednost 73:74, no nije bilo dostatno za preokret pa Osječani zasluženo odnose pobjedu rezultatom 81:86.

Kod ekipe Cedevite Junior najviše koševa postigao je Akrap 24, a kod Vrijednosnica Osijek Pšihistal 28 i Flanjak 25.

Nenad Kukić, trener Cedevite Junior: “Apsolutno zaslužena pobjeda Vrijednosnica, puno više su željeli pobjedu, nadskakali su nas i prvo i drugo poluvrijeme na kraju su im neki sretni šutevi ušli, ali apsolutno zaslužena pobjeda”.

Nedjeljko Matić, trener Vrijednosnica Osijek: “Dali smo sve od sebe, imali smo dvoje ozlijeđenih igrača, ali svi igrači su imali poticaj. Inače sa Cedevitom volimo igrati oni su nam dragi po pitanju snage, brzine i pokušavamo uvijek s njima dati maksimum. Nadam se da ćemo s ostalima isto pokazati što možemo i pokušat se plasirati u poluzavršnicu”.

KOMPLETNA STATISTIKA

 

KK SISAK – KK ČAKOVEC 72:57 (25:14, 14:17, 26:11, 7:15)

Već se u prvoj četvrtini moglo pretpostaviti u kojem će smjeru ići utakmica kada je Sisak napravio plus 11 na kraju prve četvrtine za 25:14.

Do kraja prvog poluvremena Čakovec uspijeva smanjiti na minus osam za rezultat 39:31.

Nakon odmora Sisak pravi seriju 14:2, postiže najveće vodstvo u utakmici od čak 26 koševa razlike za 65:39, kraj treće četvrtine završava sa plus 23 za Sisak rezultatom 65:42.

U zadnjoj četvrtini trener Čakovca mijenja cijelu petorku, koja do 36. minute pravi seriju 13:4 i smanjuje veliku razliku, utakmica završava pobjedom Siska s konačnih 72:57.

U ekipi Siska najviše koševa postigao je Gavranović  22, kod Čakovca Horvat  23.

Domagoj Vasiljević, trener Siska: “Imali smo malo slabiji ulazak u utakmicu, vjerovatno smo još malo umorni od puta. Kad smo uhvatili radnu temperaturu pokazali smo našu igru i mogu biti zadovoljan sa 15-20 minuta utakmice, a ostatak nije bio na razini. Sutra imamo novu utakmicu, novo dokazivanje i nadam se da će biti bolja utakmica. Čestitam Čakovcu na fer i korektnoj igri”.

Bojan Hrkač, trener Čakovca: “Mislim da smo bili preimpresionirani , prestrašeni, nismo radili ono što radimo na treninzima, osnovne elemente košarke nego smo radili gluposti, promašivali zicere, prodavali lopte, nismo igrali obranu. Sve je bilo naopako prve tri četvrtine, onda kada sam stavio drugu petorku, onda su se malo trgnuli i smanjili razliku. Čestitam protivniku”.

KOMPLETNA STATISTIKA

 

Sličan sadržaj