Jedinstvena kadetska liga

Jedinstvena kadetska liga (1. kolo): Cibona u gostima bolja kod Osijeka, FSV kod Rudeša

 

KA Osijek – KK Cibona 62:88 (13-18, 21-23, 16-19, 12-28)

Unatoč očekivanoj i naposljetku sigurnoj pobjedi Cibone, domaćini iz Osijeka su se dobro držali cijelo prvo poluvrijeme. Istina, ni jednom nisu prešli u vodstvo, a posljednje je izjednačenje bilo pri 10:10 nakon sedam minuta IGRE, no na veliki odmor se otišlo s vrlo dohvatljivih 34:41.

Kadeti Cibone su pokazali svoju punu snagu u posljednjoj četvrtini kada su se s +10 odvojili na najviših +29 otprilike minutu do kraja utakmice.

Osječane je predvodio kapetan Marin Jurić s 26 poena, 8 skokova i jednom blokadom, a pratio ga je i Blaž Vojedilov s 11 poena, 4 skokova i 4 asistencije.

Kod Cibone se istaknuo Noa Svoboda s 27 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Lovro Majdinović je ubacio 19 poena uz 9 skokova, dok je Vito Vujović dodao 17 poena uz 11 skokova i 4 asistencije.

KOMPLETNA STATISTIKA

KK RUDEŠ – KK FSV 85:96 (26-26, 27-23, 11-15, 21-32)

Utakmica u Zagrebu također je odlučena u posljednjoj četvrtini. Nakon potpuno izjednačene prve četvrtine, domaćin je u drugoj pokazao nešto više i s prednošću od +4 otišao završio prvo poluvrijeme.

Odmor je evidentno više koristio riječkoj ekipi koja svoju igru progresivno diže. U posljednju se dionicu ulazi s potpuno izjednačenih 64:64, no FSV preuzima posljednjih deset minuta, radi jači pritisak i uzima utakmicu s dvoznamenkastom razlikom od +11.

Rudeš je imao čak pet dvoznamenkastih strijelaca: Aldin Hasanbegović i Ivica Lebeda su postigli po 14 poena, Andrej Matić i Viero Mujanović po 13, a Mak Vuković 11 poena.

Kod FSV-a je dominirao Ante Volarević s čak 34 poena, 16 skokova i dvije blokade. Roko Veršić i Antun Sablić upisali su po 19 poena, a Toni Gašparac 15.

KOMPLETNA STATISTIKA

Mladen Šarčević trener KK FSV : “Dosta teška utakmica za obje ekipe, vidi se da nismo imali utakmica duže vrijeme, puno koševa u prvom dijelu s obje strane. Da je pobjeda otišla u drugu stranu ne bi bilo nezasluženo. Mislim da je utakmica pokazala da će ova liga biti izjednačena, neizvjesna i odlična za sve sudionike. Čestitke Rudešu na pokazanom i čestitke mojim igračima na pobjedi.”

Edin Hadžić trener KK RUDEŠ: “Čestitam FSV-u na pobjedi, u interesantnoj i neizvjesnoj utakmici, zahvaljujući Sabliću i Volareviću, bolje su reagirali u samoj završnici i zasluženo pobijedili. Mi moramo poraditi na koncentraciji u trenutcima kada se utakmica odlučuje.”

 

Sličan sadržaj