HKS

PRIOPĆENJE o juniorskoj momčadi KK Gorica

Nastavno na medijske napise u kojima se u slučaju juniorske momčadi Gorica opetovano proziva Hrvatski košarkaški savez, očitujemo se o sljedećem:

Juniorska momčad KK Gorica sudjeluje u prvom, županijskom stupnju natjecanja pa stoga sve odluke, uključivši i kazne, izriče Košarkaški savez Zagreba, a ne Hrvatski košarkaški savez. Hrvatski košarkaški savez je nadležan tek za poluzavršne i završne turnire Prvenstva Hrvatske mlađih dobnih kategorija.

U slučaju juniorske momčadi KK Gorica koja sudjeluje u I. regionalnoj ligi Centar, Košarkaški savez Zagreba je donio odluku o kažnjavanju trenera zabranom obnašanja dužnosti u vremenskom periodu od jedne godine zbog izazvanog prekida utakmice povlačenjem ekipe s terena te odluku o isključenju KK Gorica iz natjecanja u Muškoj juniorskoj HRLC I. ligi u sezoni 2023/24 zbog napuštanja terena i nevraćanja na teren nakon poziva suca.

KK Gorica je uložila žalbu na izrečene kazne, a o čemu također odlučuje Košarkaški savez Zagreba. Treba napomenuti i da se KSZ nakon žalbe KK Gorica za savjet obratio pravnoj službi HKS-a kako bi se dodatno razmotrile sve okolnosti i odredbe Propozicija natjecanja. Tek nakon što odluka o žalbi postane pravomoćna, KSZ će istu, sukladno Stegovniku HKS-a, dostaviti HKS-u koji ju je dužan poštivati.

Sličan sadržaj