HKS

Preminuo legendarni Zoran Veselinović Vespa

Jučer, 1. travnja, preminuo je Zoran Veselinović Vespa, profesor, košarkaški sudac, trener te dugogodišnji opunomoćenik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Dobitnik Državne nagrade za sport ”Franjo Bučar” 2016. godine radio je kao nastavnik u OŠ Bartula Kašića u Zadru te uz Košarkaški savez Zadarske županije već 18 godina organizirao memorijalni turnir za Tomislava Kneževića.

Brojni se od legendarnog Vespe opraštaju i na društvenim mrežema:

”Jako teška i bolna vijest dočekala nas je ovo jutro. Napustio nas je naš dragi profesor. Dobri naš Vespa. Kad bi nekom rukom duboko zavukli u srce, dušu zadarske košarke njegovo ime bi pronašli. Jednostavno, suza riječi briše.
Gromada ljudskosti, morala, ljubavi prema našem Gradu, klubu. Patriot koji je uvijek znao ruku pružiti. I u najtežim porazima imao je tu snagu, ruku uvijek da pruži. Koliko je samo nama u ovim nastojanjima pomogao i riječima, djelom još i više. Koliko nam je puta ruku pružio. Pa i prije koji dan. Jedva je poruku napisao, ali htio je pomoći, a mi ni slutili nismo.
Došao si na kratko doma, svom bogatstvu najljepše želje poželjeti. Uspio si. Nakon toga oči zauvijek zatvorio. Zadre, izgubio si još jednog velikog čovjeka. Svakim danom sve nas je manje. Počivao u miru dragi profesore. Gore negdje sa pok. Knezom i svim dragim Zadranima kojima ste život posvetili. Jako nam je teško. Bolno. Sućut obitelji.” stoji na stranicama Muzeja zadarske košarke.

”Profesore, hvala na svemu! Tužna vijest pogodila je zadarski košarkaški puk ovo jutro, s velikom boli i tugom u srcu javljamo kako je dugogodišnji košarkaški i prosvjetni djelatnik, Zoran Veselinović, preminuo u 67. godini života. Profesor Veselinović već 18 godina uz Košarkaški savez Zadarske županije organizirao je memorijalni turnir za našeg Tomislava Kneževića nas je napustio prerano. Profesore hvala Vam na svemu, na svoj pomoći i svemu što ste napravili za zadarsku košarku i KK Zadar, počivali u miru.” KK Zadar

”Profesore Vespa, treneru, odgajatelju i mentoru, generacija i generacija mladih košarkaša, svih Zadarskih klubova, počivao u miru i hvala ti na svemu. Uprava, treneri te svi igrači i članovi Kluba izražavaju iskrenu sućut djeci, obitelji, kolegama i najbližim prijateljima.” KK Opus Puntamika

Posljednji ispraćaj održat će se u srijedu, 03.04. u 12:00 na groblju Belafuža u Zadru.

Hrvatski košarkaški savez upućuje iskrenu sućut obitelji Veselinović.

Profesore, počivao u miru.

Sličan sadržaj