HKSReprezentacije 🇭🇷Seniori

KONFERENCIJA ZA MEDIJE: Predstavljen novi sportski direktor HKS-a, najava utakmice s Luksemburgom

U opatijskom hotelu Ambasador danas se održala konferencija za medije HKS-a na kojoj je predstavljen novoimenovani sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza Jasmin Repeša, a tema konferencija je ujedno bila i najava nadolazeće pretkvalifikacijske utakmice s Luksemburgom. Konferencija je otvorena najavom utakmice gdje su igrači, a potom i trener, nakon uvjerljive pobjede sinoć, otkrili što očekuju od idućeg susreta i kakva je atmosfera.

Kapetan reprezentacije Roko Prkačin očekuje u subotu pobjedu:
“Ostvarili smo uvjerljivu pobjedu, očekujem i iduću pobjedu protiv Luksemburga. Jučer smo dobili s velikom razlikom i napunili se samopouzdanjem što definitivno ne može biti loše za iduću utakmicu. Glava je na Luksemburgu i samo razmišljamo o toj utakmici. Vjerujem da uz pravi pristup i dobro odigranu utakmicu možemo ostvariti pobjedu.”

Igrač Goran Filipović prisjetio se jučerašnje utakmice:
“U jučerašnjoj utakmici pokazali smo u prvom poluvremenu kako bi to trebalo izgledati. To je nekakav put što smo radili. Nadam se da ćemo prenijeti na parket ono što smo pokazali na pripremnim utakmicama i treninzima i vjerujem u pobjedu.”

Naposljetku, izbornik reprezentacije Josip Sesar dotakao se Luksemburga:

Zadovoljan sam jučerašnjom pobjedom. Prije svega, moramo doraditi neke stvari. Što se tiče Luksemburga već sinoć smo se okrenuli toj utakmici. Znamo da su igrali prvenstvo tih malih nacija, napraviti ćemo skauting karakteristika tih individualnih igrača. Prije svega, energetski trebamo odraditi tu utakmicu.”

Prije konferencije, dočekala nas je tužna vijest kako je košarkaški velikan Mirko Novosel preminuo. Tim putem izražavamo sućut obitelji i bližnjima u ime cijelog HKS-a, a gospodina Mirka se dotaknuo i izbornik:

“Sućut obitelji, ovo je veliki gubitak za cijelu Hrvatsku i košarku jer je istinski velikan. Veliki čovjek koji je puno napravio za sport i košarku, zaista veliki gubitak.”


Drugi dio konferencije odnosio se na 3. sjednicu Upravnog odbora na kojoj je predstavljen novi sportski direktor HKS-a g. Jasmin Repeša. Glavni tajnik saveza Josip Vranković prije svega je izrazio sućut obitelji gospodina Mirka Novosela, a zatim predstavio novog sportskog direktora Jasmina Repešu i rekao malo više o nastaloj suradnji:

“Lijep pozdrav svima, nažalost ne otvaramo press konferenciju s lijepim stvarima, preminuo je velikan hrvatske košarke Mirko Novosel. Iskrena sućut njegovoj obitelji. O njemu je suvišno pričati, bio je u svakoj pori hrvatske i europske košarke, a i svjetske. Jedan veliki gubitak, njegova djela će ostati zauvijek upisana u knjigama i sjećanjima nas koji živimo košarku.”

“Nakon prošlog ciklusa, bili smo u potrazi za određenim rješenjima koja će unaprijediti košarku. Aktivno smo pratili kako i na koji način bi poboljšali situaciju. Sustav natjecanja koji postoji u muškoj košarci nije dobar. Tu ima ozbiljnih teškoća i dovodi nas u nezavidnu situaciju. Što se tiče rada oko novog sportskog direktora, htjeli smo da bude profesionalac i da oformi svoj tim koji će biti u Stručnom savjetu. Željeli smo u vidu suradnje s Jasminom dobiti širu sliku da naglasi kroz trenerske strukture i da napravimo određene iskorake. Savez je ostvario 4,5 novih liga i krećemo s novim proizvodima. Uz Jaskovo veliko iskustvo i znanje, potrudili smo se da bude s nama i da suradnja potraje, a onda i da postavimo temelje koji su nam prijeko potrebni. Smatram da smo kroz Repešu dobili idealnog suradnika koji može sve objediniti i poboljšati rad za trenersku struku.”

Novi sportski direktor Jasmin Repeša zahvalio se na ukazanom povjerenju i pridružio izrazu sućuti:
“Lijep osjećaj vratiti se u reprezentaciju i vratiti se u bilo koji dio nacionalne vrste. Zahvalio bih se Joki  i Nikoli te svim članovima Upravnog odbora na ukazanom povjerenju. Pristao sam da se prihvatim posla koji je dosta zahtjevan i puno toga moramo posložiti u struci. Ne samo u nacionalnim vrstama, nego i u klupskim programima da napravimo jedan zaokret. Međutim, sa svojim iskustvom, znanjem i autoritetom u košarci mislim da mogu pomoći da krene nabolje.”

“Iskoristio bih priliku da izrazim sućut obitelji Novosel za smrt našeg Mirka. Imao sam čast surađivati sa njime i veliku sreću jer je neprocjenjivo takvog košarkaškog lumena imati kraj sebe. I čestitam svima na pobjedi sinoć i na ogromnom poslu na prošla dva tjedna.”

Već u subotu 22. srpnja Hrvatska se u sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji sastaje s Luksemburgom. Početak susreta je u 20 sati.

Ulaznice za utakmice u Opatiji u prodaji su putem sustava core-event.co, a na dan utakmice dostupne su i na blagajni dvorane od 16 sati.

Foto: HKS

Sličan sadržaj