HKS

Međunarodna i nacionalna nagrada za izvrsnost i primjer dobre nastavne prakse dodijeljena prof. Čularu, zahvalnica uručena i HKS-u

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza 21. studenog 2022. održan je sastanak predstavnika projektnih partnera projekta Implementation of Non Government Organisations (NGO)  as Teaching Basis in High Education and Research (TBI&HER) izv. prof. dr. sc. Dražena Čulara i glavnog tajnika HKS-a Josipa Vrankovića.

Tom prigodom voditelj projekta je HKS-u uručio prigodnu zahvalnicu za doprinos u realizaciji projekta. Međunarodni „PROFFORMANCE“ konzorcijum sastavljen od: Ministarstava znanosti i obrazovanja, europskih studentskih udruga i drugih pravnih osoba u području visokog obrazovanja raspisao je natječaj International Higher Education Teacher Excellence Award 2021/22. (https://profformance.eu/call-for-application) s ciljem prepoznavanja primjera izvrsne nastavne prakse i nagrađivanja nastavnika u sustavu visokog obrazovanja. U konkurenciji 130 međunarodnih primjera dobre prakse prijava Kineziološkog fakulteta sa Sveučilišta u Splitu  izv. prof. dr.sc. Dražena Čulara i njegovog tima je u procesu vrednovanja osvojila prvo mjesto u području: 4. Utjecaj i misija u i za društvo. U konkurenciji 17 primjera dobre nastavne prakse iz Republike Hrvatske nagrada za najbolji projekt nacionalne razine “Best of Croatia” također je dodijeljena splitskom timu.
Dodjela nagrade upriličena je na konferenciji u Budimpešti 16. lipnja 2022. god. Samim činom dodjele nagrade prof. Čular je postao ambasador i član PROFFORMANCE Network mreže, a model nastavnih baza Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu uvršten je u “PROFFORMANCE best practices of teaching excellence” bazu podataka kojoj možete pristupiti na poveznici: https://award.profformance.eu/search Pored Voditelja, čestitke zaslužuje i HKS kao projektni partner,  kao i ostali partneri i članovi tima koji su sudjelovali u izradi i implementaciji modela.

U nastavku sastanka razgovaralo se o predstojećim aktivnostima HRZZ projekta Biološka, kronološka i relativna dob u funkciji uspostave nacionalnog sustava detekcije i razvoja sportskih talenata i budućim potencijalnim zajedničkim projektnim prijavama.

Sličan sadržaj