HKS

FOTO Održana komemoracija za Petra Skansija

 

U dvorani KK Splita je danas u organizaciji KK Splita i Hrvatskog košarkaškog saveza održan komemorativni skup u znak sjećanja na nedavno preminulog velikana hrvatske košarke Petra Skansija. Upravo je na splitskom parketu Skansi proveo najviše košarkaških dana, kako igračkih, tako i trenerskih, iako će većina uvijek isticati njegov izbornički trijumf u Barceloni 1992. godine, srebro koje i do danas ostaje najveći uspjeh hrvatske košarkaške reprezentacije.

Na Gripama mu je počast odala njegova obitelj, prijatelji, bivši suigrači, kao i mnogobrojni igrači kojima je Skansi bio trener tijekom duge košarkaške karijere.

Oproštajne su govore održali gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak, potom Tomislav Družak, državni tajnik za sport ispred Ministarstva turizma i sporta i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, ujedno i sam olimpijac te slavne 1992.

Uslijedili su Dino Rađa kao predstavnik igrača generacije ’92, Željko Jerkov, predstavnik generacije 70-ih i, za kraj, predsjednik Uprave KK Split Edo Blažević.

Uz govore sjećanja u pozadini su se na video zidu mogle vidjeti fotografije iz bogate karijere velikog Petra Skansija, od početka 60-ih godina pa do posljednje titule prvaka sa Splitom 2003. godine, a čitav, iako povodom tužan skup oplemenila je klapska pjesma.

FOTO: Ivica Čavka/KK Split

Sličan sadržaj