HKS

FOTO Otvoreno košarkaško igralište “Dino Rađa” – poklon djeci Grada Splita

Na mjestu nekadašnjeg betonskog, jutros je pored osnovne škole na Ravnim Njivama svečano otvoreno vanjsko košarkaško igralište posvećen Dinu Rađi.

Hrvatski košarkaški savez poklonio je svim Splićanima, a napose djeci, novouređeni teren za treninge, eventualno utakmice i svakako razonodu. Uz Dinu Rađu, događaju su prisustvovali i gradonačelnik Ivica Puljak, predsjednik HKS-a Stojko Vranković, izbornik reprezentacije Veljko Mršić i glavni tajnik HKS-a Josip Vranković.

Stojko Vranković je prvi čestitao svom suigraču, a sada predsjedniku Stručnog savjeta HKS-a:

“Zaslužio si to kroz svoju karijeru. Ovo je jedan mali obol koji HKS može napraviti za tebe”, kazao je Stojko Vranković. Potom je gradonačelniku Splita Ivici Puljku poklonio košarkašku loptu s potpisima reprezentativaca, a možda uskoro i olimpijaca.

Gradonačelnik se najprije zahvalio na uređenju terena te nastavio: “Mi se ponosimo time da smo najsportskiji grad na svijetu, a posebno smo ponosni na Dina Rađu Tonija Kukoča, koji će također uskoro dobiti svoj teren, a koji su oboje u Hall of Fameu, što znači da su najbolji na svijetu. To isto želim i Splitu. I želja nam je razvijati sport da bi djeca, i građani Splita mogli biti aktivni. Zato je ovaj sportski teren izuzetno važan”.

Pozvao je i građane Splita na nadolazeći Olimpijski kvalifikacijski turnir koji će se ood 29. lipnja do 4. srpnja održavati u Spaladium Areni.

“To je jedna od prvi sportskih manifestacija koja će se održavati pred publikom i želja nam je da građani sudjeluju uz pridržavanje mjera, te da se naši košarkaši kvalificiraju za Olimpijske igre”, zaključio je.

Dino Rađa je zatim proglasio igralište otvorenim pozvavši djecu da čuvaju svoj teren uz riječi: “Dico, ovo je za vas. Recite svima da ne lipe žvake i ne bacaju škovace i guštajte”.

Svečanost je prigodno završena polaganjem lovorova vijenca uz spomen ploču Draženu Petroviću, u športskoj dvorani OŠ Ravne Njive, gdje, kako je kazao ravnatelj Miljenko Bitanga, 7. lipnja svake godine obilježavaju obljetnicu smrti nikad prežaljenog košarkaškog genijalca.

Sličan sadržaj