HKS

Vodstvo HKS-a na sastanku s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac

S obzirom na novi ustroj ministarstva zaduženog za sport, odnosno Ministarstva turizma i sporta, vodstvo HKS-a je smatralo potrebnim predstaviti brojne teme i prijedloge vezane uz košarku, ali i sport općenito. Stoga su se predsjednik HKS-a Stojko Vranković i glavni tajnik Josip Vranković danas sastali s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac i državnim tajnikom za sport Tomislavom Družakom.

U trenutačnoj situaciji porasta broja oboljelih od koronavirusa i nedavnih odgoda utakmica, možda najviše iskače informacija da je za sport konačno dodijeljena stručna osoba nadležna za epidemiološka pitanja. HKS kontinuirano već gotovo dva mjeseca traži efikasnije rješavanje problema koje stvara epidemija s obzirom na specifičnu situaciju sportaša. Dva tjedna samoizolacije sportašima donose značajno duži period vraćanja u kompletni trenažni proces i natjecateljsku formu, a činjenica je i da neke europske lige spomenute probleme rješavaju učestalim testiranjima. No, određivanjem epidemiologa za sport ubrzat će se rješavanje svih gorućih pitanja i suradnja sa službama javnog zdravstva.

Među ostalim, predstavnici HKS-a iznijeli su i promišljanja vezana uz određena porezna rasterećenja koja bi uvelike prodonijela razvoju sporta i boljitku samih sportaša, a predstavljeni su i prijedlozi vezani uz gradnju nacionalnog centra za sport.

Naravno, nezaobilazna tema bio je i predstojeći Olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu te problematika koja se javlja u organizaciji s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju i sve izazove koji se posljedično javljaju.

Ministrica Brnjac bila je vrlo otvorena za suradnju te je predložila i načine otvorenije komunikacije što će se zasigurno pozitivno odraziti na rješavanje postojećih problema, kao i izgradnju sustava konkretnih akcija vezanih uz izložene prijedloge.

Sličan sadržaj