HKS

FOTO Glavni tajnik FIBA-e Andreas Zagklis u posjetu Hrvatskoj

 

Glavni tajnik svjetske košarkaške federacije, Andreas Zagklis je u društvu FIBA-inog sportskog direktora, Koste Ilieva, danas boravio u posjetu Hrvatskoj.

S čelnicima Hrvatskog košarkaškog saveza predstavnici FIBA-e su se sreli odmah ujutro na radnom sastanku prilikom kojeg su predsjedniku HKS-a Stojku Vrankoviću, predsjedniku Stručnog savjeta Dini Rađi i glavnom tajniku Josipu Vrankoviću uručili uokvireni zapisnik s utakmice na kojoj je Hrvatska osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1994. u Torontu. Za Hrvatsku su tada igrali: Josip Vranković, Alan Gregov, Arijan Komazec, Toni Kukoč, Vladan Alanović, Ivica Žurić, Davor Pejčinović, Stojko Vranković, Danko Cvjetićanin, Miro Jurić, Dino Rađa i Veljko Mršić (izbornik je bio Giuseppe Giergia), odnosno svih trojica predstavnika Saveza prisutnih na sastanku.

Teme su, ipak, bile ozbiljne: u lipnju 2021. HKS čeka organizacija velikog Olimpijskog kvalifikacijskog turnira, no zahtjevna vremena u kojima se nalazimo prilično otežavaju planiranje i financiranje ovako velikog događaja. Razgovaralo se i o predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ali i o FIBA-inim klupskim natjecanjima te je vodstvo HKS-a iznijelo određene prijedloge za koje smatra da bi pridonijeli popularnosti i pristupačnosti samim natjecanjima.

Vodstvo HKS-a i FIBA-e zatim je primio premijer Andrej Plenković kojem se pridružila i resorna ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Naravno, i u Uredu predsjednika Vlade RH pretresale su se jednako važne teme, nije bilo riječi o tek pukoj formalnosti posjeta. Košarka u Hrvatskoj, Olimpijski kvalifikacijski turnir i mnoge druge, košarkaški važne teme bile su na stolu.

 

 

 

Sličan sadržaj