HKS

Toni Kukoč ponovno nominiran za košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu, nominiran je i Pino Giergia

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, košarkaška Kuća slavnih sa sjedištem u Springfieldu objavila je listu kandidata za primanje u Kuću slavnih 2020. godine.

Na listi se po sedmi puta našao naš Toni Kukoč, a uz njega na popisu kandidata za ulazak je legendarni igrač i trener Giuseppe Pino Giergia kojeg je nominirala KK Voštarnica. Od zvučnih imena tu su  još i Kobe Bryant, Tim Duncan, Kevin Garnett i mnogi drugi. Potpunu listu kandidata možete pronaći OVDJE.

Konačan izbor novih stanovnika Kuće slavnih biti će objavljen za vrijeme završnice NCAA (Final Four) u Atlanti početkom travnja 2020. godine, dok će se sama ceremonija ulaska u Kuću slavnih održati 29. kolovoza u Springfieldu.

Nadamo se kako će ovaj put Toni Kukoč zasluženo postati stanovnikom Kuće slavnih i pridružiti se redu Hrvata čija su imena već ugravirana u povijesti, a bilo bi zaista lijepo da se Draženu Petroviću, Krešimiru Ćosiću, Mirku Novoselu i Dini Rađi pridruži i vječni Pino Giergia. Uz tolike reprezentativne medalje, europske klupske uspjehe te tri Tonijeva NBA naslova prvaka s Chicago Bullsima, oboje već odavno pripadaju redu legendi.

FOTO: Toni Kukoč na primanju u FIBA Kuću slavnih 2017. godine

Sličan sadržaj