HKS

IN MEMORIAM: Treća obljetnica smrti Željka Drakšića obilježena utakmicama u Dugoj Resi

U subotu, 7. prosinca 2019., obilježili smo treću godišnjicu smrti bivšeg glavnog tajnika Hrvatskog košarkaškog saveza Željka Drakšića.

Prije tri godine, u 56. godini života, otišao je Željko Drakšić, dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Željko Drakšić je od 1999. pa sve do 7. prosinca 2016. obnašao funkciju glavnog tajnika. Cijeli svoj život posvetio je košarci, kao igrač, sudac državnog ranga, opunomoćenik u prvoj ligi te kontrolor, a košarkaški put je odabrao unatoč svom zvanju dipl. ing. geodezije.

Da je uistinu bio uspješan potvrdila je i Međunarodna košarkaška organizacija FIBA koja je prepoznala njegov rad i trud te je 2014. godine postao članom Boarda FIBA Europe, a ove godine mu je posthumno odano priznanje za rad u Boardu. Bio je i član Komisije za natjecanja FIBA Europe duže od deset godina.

Sjećanje na Željka Drakšića u njegovoj rodnoj Dugoj Resi vrlo je živo te je u nedjelju, 8. prosinca održana košarkaška manifestacija “Sjećanje na Drakšu”. Manifestaciju su otvorili veterani KK Duge Rese i KK Željezničara, nakon čega su utakmicu odigrale i U14 selekcije Košarkaškog saveza karlovačke županije i selekcije regije Centar. Po odigranim utakmicama svi su zajedno još jednom odali počast i položili cvijeće na posljednjem počivalištu bivšeg glavnog tajnika HKS-a.

Sličan sadržaj