3x3

Šesta stanica 3×3 PH – Sv. Nedelja Hoopfest: Pobjednik turnira ekipa Sportko

Ove godine turnir Sveta Nedelja Hoopfest dio je prvenstva Hrvatske koje organizira Hrvatski košarkaški savez i održao se ovaj vikend 1. i 2. srpnja na igralištu u Svetoj Nedelji. Bez obzira na kategoriju (dječja, amatareska i profi), svi sudionici su uživali u fantastičnoj atmosferi, glazbi i naravno dobroj košarci.

U finalu su se susrele ekipe Sportko i Zagreb 3BL, naposljetku je u produžetku ekipa Sportko osvojila turnir i time osigurala plasman na Završni turnir koji će se održati 23.7. u Zagrebu.

Sportko CRO
Zagreb 3BL CRO
OT (produžetak)

22
21
ELITE Finale

Siniša Brčina, organizator 3×3 Sv. Nedelja Hoopfesta podijelio je svoje dojmove nakon uspješno odrađenog turnira:

“Završio je Sveta Nedjelja 3×3 Hoopfest koji se igrao u subotu i nedjelju. Tri turnira smo igrali: dječji, laganica za amatere i elite za profi ekipe. U subotu nas je omela kiša, ali smo uspjeli sve utakmice odigrati, neke i u dvorani, a u nedjelju smo uspjeli provesti cijeli dan u Orešju iako je opet malo padala kiša. Uložili smo sve napore kako bi uspješno završili turnir. U finale su ušle ekipe Zagreb 3BL i Sportko gdje je Sportko uspio izboriti pobjedu u produžecima. Nikad jači Hoopfest moram priznati, prijavile su se najjače ekipe u Hrvatskoj. Želim se zahvaliti HKS-u koji nas je pozvao da budemo jedna od stanica prvenstva. Jako je lijepo da se stvorio taj hrvatski Tour pod pokroviteljstvom HKS-a. Ekipa Sportko će odigrati 23.7. taj Završni turnir. Treba spomenuti i partnera 3BL koji osigurava Challenger. Zahvaljujemo se svima i nadamo se daljnjoj dobroj suradnji. Još bi bilo odlično najaviti Borik Bjelovar sljedeći vikend kao sedmu stanicu PH, jako puno turnira za mlađe dobne kategorije, svaka pohvala ide Ivanu Šipreku za to.”

Ivan Rašetina iz pobjedničke ekipe Sportko i inače kapetan 3×3 reprezentacije također je podijelio svoje doživljaje s turnira:

“Treći turnir u Svetoj Nedelji do sada, a svake godine se diže organizacija na još viši nivo. Meni je ovo prvi  puta da igram taj turnir. Mogu reći da smo dosta zadovoljni organizacijom i kako je posloženo, mi smo uživali na turniru i dolazimo dogodine. HKS je preuzeo određene gradove i napravio Hrvatska de Tour, a na kraju imamo Završni turnir i Challenger. Drago mi je da se prepoznaje 3×3 kao rastući sport. Super je ideja da će biti Završni turnir na starom igralištu Hakla na taksiju, baš tamo gdje je sve počelo. Vidimo se u Zagrebu”

Foto: Tomislav Dragoša

Sve rezultate s turnira i ostale informacije možete pogledati na poveznici: https://play.fiba3x3.com/events/be66ba78-8d4d-4496-bc8d-3e1742dac439

 

 

Sličan sadržaj