3x3

Obje 3×3 U17 reprezentacije osigurale Europsko prvenstvo

Proteklog su se vikenda igrali kvalifikacijski turniri za odlazak na 3×3 Europsko prvenstvo koje će se od 22. do 24. rujna održati na grčkom otoku Kreti. I muška i ženska U17 3×3 reprezentacija Hrvatske igrale su turnir u Mađarskoj, obradovale svojim nastupima, prošle kvalifikacije i osigurale nastup na prvenstvu.

Hrvoje Marin, koordinator za 3×3 košarku ujedno je bio i trener 3×3 U17 ženskoj reprezentaciji: “Rezultat je odličan, obje su se reprezentacije po prvi put plasirale na Europsko prvenstvo. To znači da ćemo ove godine, uz seniorsku, imati tri reprezentacije na Europskim prvenstvima što je podstrek za daljnji rad i napredak. Nadamo se sa svim reprezentacijama ostvariti što bolji rezultat na Europskim prvenstvima.”

Jelena Brkičić, 3×3 U17 reprezentativka: “Ostvarile smo odličan rezultat s obzirom na kratak pripremni period. Veliku ulogu imala je kemija u ekipi jer se sve poznajemo još od prije. Pobjeda protiv Latvije kao težeg protivnika dala nam je vjetar u leđa protiv Azerbajdžana i agresivne Švedske kojima smo nametnuli svoj ritam igre. Okrećemo se Euru gdje nam je cilj pokazati da možemo još i više.”

Dario Papak, trener muške U17 reprezentacije ovako je sažeo svoje dojmove: “U grupi smo bili s Rumunjskom i Velikom Britanijom. Rumunjska je odlična ekipa, svi su im igrači igrali U18 5×5 Europsko prvenstvo i tu smo prvu utakmicu izgubili rezultatom 21-19. Protiv Velike Britanije igrali smo puno bolje te smo skupinu prošli kao drugi. Zatim smo išli na Srbiju, odigrali možda najlošiji basket na turniru, izgubili utakmicu i morali u ‘repasaž’, trebalo je dobiti sljedeće dvije za prolazak. Najprije smo igrali protiv Švedske, fizički više i snažnije od nas, ali su dečki ostavili srce na terenu i dobili smo ih. Isto se ponavlja s Nizozemskom, dečki su dali sve od sebe i zasluženo pobijedili. Napominjem da su suparničke ekipe odavale dojam da su puno iskusnije od nas, no ovo je bio test karaktera i ponosan sam na cijelu ekipu. Ništa, idemo se pripremiti za Europsko prvenstvo, dati sve od sebe, baciti se na glavu i vidjeti što se može.”

Juraj Brkić, 3×3 U17 reprezentativac: “Unatoč dobrim pripremama turnir smo otvorili u grču protiv Rumunjske, a zatim dobrom individualnom igrom protiv Velike Britanije pokazali koliko možemo. Lošom obranom protiv Srbije zakomplicirali smo si put do Eura i to planiramo promijeniti. Konačno, protiv Švedske i Nizozemske pokazali smo pravu energiju i osigurali plasman u Grčku kamo putujemo pametniji, no čeka nas puno posla.”

Ženska 3×3 U17 reprezentacija Hrvatske
Jelena Brkičić
Hana Budimir
Viktorija Rogić
Andrea Stanković

Muška 3×3 U17 reprezentacija Hrvatske
Niko Bandov
Juraj Brkić
Vito Mlatac
Roko Cetina

Stručni stožer
Hrvoje Marin – trener 3×3 U17ž i koordinator za 3×3 košarku
Dario Papak – trener 3×3 U17m
Tomislav Vouk – pomoćni trener 3×3 U17m
Fizioterapeut – Josip Beneta

Rezultati 3×3 U17 kvalifikacija Mađarska

 

Sličan sadržaj