3x3

FOTO 3×3 Prvenstvo Hrvatske: Odigran sjajan finalni turnir u Gajnicama

Nakon osam odigranih kvalifikacijskih turnira, a igralo se u Makarskoj, Zadru, Križevcima, Zagrebu, Sv. Nedjelji, Bjelovaru i Đakovu, na kultnom zagrebačkom 3×3 terenu – Hakl na taksiju, odigralo se i finale 3×3 Prvenstva Hrvatske. Pobjednik turnira je ekipa Old Cambio, u sastavu Željko Jović, Ivan Rašetina, Jure Gunjina i Stipe Krstanović, inače 3×3 reprezentativaci koji su ove godine izborili nastup na Europskom prvenstvu, a ovom pobjedom osigurali su nastup na FIBA Challengeru u Splitu u organizaciji 3BL Croatia. U konkurenciji se nalazilo 10 najboljih domaćih ekipa s osam turnira te dvije s pozivnicom.

Nakon grupne faze (4 skupine po 3 ekipe) u četvrtfinale su se plasirali: Intercity, Bijeli U23, SOM Sport, 3×3 Radnik Križevci, Zagreb 3BL, Crveni U23, Old Cambio i Sportko, a u finalu su se našli SOM Sport i Old Cambio koji je i ponio naslov državnog 3×3 prvaka.

Sve rezultate možete provjeriti OVDJE.

Uz fantastičnu atmosferu, još bolju košarku i predivnu publiku, možemo se samo veseliti sljedećem izdanju 3×3 Prvenstva Hrvatske.

FOTO: Bruno Zlomislić

 

Sličan sadržaj