3x3

Finale 3×3 Prvenstva Hrvatske sutra u Gajnicama i u prijenosu uživo na HKS TV-u

Završni turnir 3×3 Prvenstva Hrvatske igra se u Zagrebu, 23. srpnja 2023. na kultnom igralištu uz taksi stajalište u Gajnicama, mjestu puno poznatijem pod imenom “Hakl na taksiju”. Od 14 do 21 sat snage će odmjeriti najbolji hrvatski 3×3 timovi.

Plasman u finale bilo je moguće zaslužiti kroz osam kvalifikacijskih turnira koji su se igrali diljem Hrvatske. Osam stanica 3×3 Prvenstva Hrvatske iznjedrilo je 10 ekipa (najbolje plasirane domaće ekipe s turnira), što uz još dvije pozivnice HKS-a čini ukupnu brojku od 12 ekipa koje se sutra bore za naslov prvaka Hrvatske.

HKS je u organizaciji 3×3 Prvenstva Hrvatske partner s lokalnim udrugama i klubovima, organizatorima osam stanica Prvenstva, a za vrijeme Prvenstva pojavio se i novi partner, 3BL Croatia, kao organizator profesionalne 3×3 lige koja će se po prvi puta igrati na prostoru naše države u kolovozu i rujnu ove godine. Osim prve 3×3 lige 3BL Croatia organizira i dva FIBA 3×3 Challengera, jedan u Samoboru (16.-17. rujna) i jedan u Splitu (30. kolovoza – 1. rujna), a 3×3 prvaci Hrvatske bit će nagrađeni odlaskom na kvalifikacije za Challenger u Splitu.

Raspored 3×3 finala provjerite OVDJE, a po prvi put 3×3 Prvenstvo Hrvatske možete pratiti i u prijenosu uživo na HKS TV-u.

FOTO: Jedna od stanica 3×3 PH – Hakl na Taksiju

Sličan sadržaj