3x3

FIBA 3×3 Challenger po prvi put u Samoboru u organizaciji 3BL-a

3BL  organizira prvi FIBA 3×3 Challenger u Samoboru

  • Hrvatski košarkaški savez je ‘3×3 Professional Basketball League (3BL Croatia)’ dodijelio pravo na organizaciju 3×3 lige čime je ona postala jedina ovlaštena hrvatska profesionalna 3×3 košarkaška liga.
  • Samobor Challenger održat će se 16. i 17. rujna 2023. godine.
  • S hashtagom ‘#RoadToOlympics’ 3BL Hrvatska ima za cilj podržati HKS u nastojanjima da se hrvatske 3×3 reprezentacije kvalificiraju na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.
  • 3BL Hrvatska će igračima, osim prilike za osvajanje FIBA 3×3 bodova za što bolji poredak na ljestvici, osigurati nagrade i međunarodnu vidljivost.
  • U Samobor Challengeru sudjeluje 16 ekipa, od kojih su četiri iz Hrvatske. To su: Ub Huishan NE SRB, Antwerp TOPdesk BEL, Liman Huishan NE SRB, Vienna AUT, Lausanne SUI, Utrecht NED, Marijampole Mantinga LTU, Hannover GER, Zagreb 3BL CRO, Pirot SRB, Svilaja 3BL CRO, Calabasas USA, Sagamihara 3BL JPN, Gajnice 3BL CRO, Lidingö City Ultimate SWE and Samobor 3BL CRO.
  • Za više detalja posjetite: https://worldtour.fiba3x3.com/2023/challengers/samobor

Hrvatski košarkaški savez (HKS) i 3BL Hrvatska potpisali su ekskluzivni ugovor za promociju profesionalne 3×3 košarke u Hrvatskoj. FIBA 3×3 Samobor Challenger održat će se 16. i 17. rujna 2023. godine.

Bivši NBA igrač Damjan Rudež imenovan je povjerenikom Lige: “Ovo je prvi put da će Samobor ugostiti FIBA 3×3 Challenger. Izvrsna je to prilika za hrvatske 3×3 košarkaše da pokažu svoju vještine i ciljaju na osvajanje naslova u svojoj domovini, a pobjednik Challengera imat će i mjesto na FIBA 3×3 World Tour Wuxi Mastersu. U Samoboru se natječu četiri hrvatske ekipe i vrlo sam uzbuđen što ću ih moći pratiti na ovom Challengeru.”

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, izrazila je zadovoljstvo što će se međunarodni turnir visoke razine održati baš u Samoboru: “Drago mi je što je Samobor prepoznat kao grad koji će biti domaćin ovog međunarodnog košarkaškog 3×3 turnira. Ovo je prvi put da imamo priliku biti domaćini Challenger turnira i sigurna sam da ćemo u budućnosti to i dalje činiti i dokazivati da Samobor nije samo grad iznimne ljepote i bogate kulture, već i vrhunskih sportova. Čak četiri hrvatske ekipe sudjeluju na ovom međunarodnom turniru, što dokazuje koliko je košarka popularna u Hrvatskoj, posebno u ovom formatu. Ovo je idealna prilika za naše predstavnike da pokažu svoje vještine pred domaćom publikom i osvoje vrijedne bodove koji će im možda pomoći u kvalifikacijama za nadolazeće Olimpijske igre. Svim timovima želim puno sreće u natjecanju, dobru zabavu i ugodan boravak u našem Samoboru.”

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković nada se uspjehu projekta koji za cilj ima daljnji razvoj 3×3 košarke: “Ovo je novi projekt koji pratimo s iznimnim interesom i dajemo mu punu podršku. Prvi je ovo put da će se u Hrvatskoj igrati 3×3 liga i stoga očekujem visok odaziv ne samo 3×3 zajednice, već i sveukupne sportske javnosti, kao i daljnji streloviti razvoj 3×3 košarke.“

Direktor i osnivač 3BL Hrvatska Rohit Bakshi je izjavio: “Iznimno smo zahvalni HKS-u na dodjeli ekskluzivnog prava za promociju profesionalne 3×3 košarke u Hrvatskoj. Ove godine smo bili i potpora hrvatskim 3×3 košarkašima i Savezu u nastupu na U23 Ligi nacija. Igrači ove godine također dobivaju međunarodnu priliku u 3BL Tajland 3×3 košarkaškoj ligi, kao i u Indiji i Japanu. Osigurat ćemo naknade za hrvatske 3×3 igrače i generirat ćemo više radnih mjesta za podršku košarkaškom eko sustavu Hrvatske.”

 

Više informacija o 3BL Hrvatska: www.3blcroatia.com

 

Sličan sadržaj