3x3

Danas završni turnir 3×3 U16 PH u Karlovcu

Danas se u Karlovcu igra završni turnir U16 3×3 Prvenstva Hrvatske, a organizacija je plod suradnje HKS-a, Grosbasketa i KK KA Basketball.

Šest kvalifikacijskih turnira iznjedrilo je šest finalista, uz dodatne tri ekipe koje su primile pozivnicu od organizatora. Najbolja ekipa osvaja naslov prvaka Hrvatske, a dvije najbolje plasirat će se na Luka2Bled turnir koji će se sredinom rujna odigrati u Sloveniji.

Ni djevojke nisu zapostavljene – organiziran je i (nešto manji) turnir za U16 žensku kategoriju čije će pobjednice također otputovati u Sloveniju.

Valja napomenuti i kako se u Karlovcu, osim U16 turnira, igra i turnir u seniorskoj kategoriji (Lite Quest) na kojem nastupa 12 ekipa, a pobjednici su nagrađeni plasmanom na Challenger u poljskom Lublinu.

Turniri se igraju u staroj povijesnoj jezgri Karlovca, na igralištu na kojem su igrale legende poput Billa Russella, Oscara Robertsona, Boba Pettita i K.C. Jones koji su odigrali utakmicu protiv hrvatskih košarkaških velikana.

U neposrednoj blizini je i tradicionalna karlovačka gradska manifestacija Dani piva koja svake godine okupi oko pedesetak tisuća ljudi iz cijele Hrvatske. U sklopu te manifestacije održavaju se brojne aktivnosti poput koncerata, radionica za djecu, velikog izbora hrane i pića, a svatko tko želi uživati i u 3×3 događaju moći će se opustiti u jednom od tisuće sjedećih mjesta oko 3×3 terena.

RASPORED TURNIRA

FOTO: 3×3 ProTour (turnir u Karlovcu 2022. godine)

Sličan sadržaj