3x3

3×3 reprezentacije u akciji, traži se prolazak na EP

Muška i ženska seniorska 3×3 reprezentacija Hrvatske se od ponedjeljka, 22. svibnja nalaze na pripremama za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje se igraju 10. i 11. lipnja u Rumunjskoj.

Sam pripremni period je podijeljen u dva ciklusa. Prvi traje od 22. do 28. svibnja, dok će u drugi tjedan krenuti samo po šest igračica i igrača, od početnih osmero. Pred sam odlazak na kvalifikacije za EP izbornik Damir Harapin će odabrati po četvero najspremnijih koji će braniti hrvatske boje na službenom natjecanju. Konačno, 9. lipnja reprezentacije kreću prema Constanti, najstarijem rumunjskom gradu gdje će pokušati izboriti odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u rujnu igrati u Izraelu.

Uz Hrvatsku, za mjesto na 3×3 Europskom prvenstvu za muške će se boriti još 10 zemalja (Švicarska, Španjolska, Italija, Estonija, Slovenija, Ukrajina, Danska, Njemačka i Belgija), a na Europsko prvenstvo za žene iz Constante želi otići još osam zemalja (Rumunjska, Švicarska, Španjolska, Italija, Estonija, Slovenija, Ukrajina, Danska i Srbija). Mjesta u obje kategorije pak ima samo za troje najboljih.

Popis igrača:

1. Ivan Rašetina
2. Stipe Krstanović
3. Jure Gunjina
4. Željko Jović
5. Dorian Ribarić
6. Stanko Kujundžić
7. Mario Rajčić
8. Dean Popović

Popis igračica:

1. Lea Miletić
2. Josipa Pavić
3. Ivana Ujević
4. Monika Bosilj
5. Josipa Silov
6. Marija Soldo
7. Tea Turić
8. Lana Pačkovski

 

Sličan sadržaj