3x3

3×3 reprezentacija završila svoj prvi nastup na Europskom prvenstvu

Hrvatska muška seniorska 3×3 reprezentacija završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu. Četvrtfinale je ipak ostalo predaleko, no ovo će Europsko prvenstvo ostati zabilježeno kao prva 3×3 europska smotra na kojoj je sudjelovala Hrvatska.

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija u lipnju u rumunjskoj Constanti, ždrijeb je Hrvatskoj u skupinu odredio prevelik zalogaj – jake reprezentacije Francuske i Nizozemske.

Danas su se odigrale obje utakmice u skupini C, Nizozemska je protiv Hrvatske slavila s 21:13, a Francuska s 21:12.

Kapetan reprezentacije Ivan Rašetina: “Nažalost, izgubili smo oba basketa. Dali smo sve od sebe, ali to je trenutačno nedovoljno. Ne znam je li to do kvalitete ili do toga da nam je trebalo puno jačih utakmica. Ne mogu reći da smo bili blizu, nismo dobro igrali obranu, u napadu nismo pogađali, i neke stvari koje smo dogovorili nismo odradili. Međutim, protivnici su igrali zaista odlično, trenutačno su to bolje ekipe od nas. Pogađali su svoje šuteve, iskažnjavali nas tamo gdje su trebali i zasluženo pobijedili. Sada nas čekaju challengeri u Splitu i Samoboru, na nama je da radimo dalje, borimo se i uspinjemo prema europskom vrhu gdje se nalaze ekipe koje su bile s nama u skupini.”

FOTO: FIBA 3×3

 

Sličan sadržaj