3x3

Zadar ugostio 3×3 Otvoreno prvenstvo Hrvatske

Proteklog vikenda na prekrasnom Forumu u Zadru, pored crkve sv. Donata održan je još jedan turnir u sklopu PRO 3×3 TOURa 2022. – Otvorenog prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci!

Grad Zadar, kao grad košarke, pružio je uz Zadarsku županiju, turističku zajednicu Grada i Županije veliku podršku projektu. Na oduševljenje prisutnih, turnir su posjetile i tri generacije obitelji pokojnog Kreše Ćosića – supruga Ljerka, kćer Ana i unuk Borna.

Što se natjecateljskog dijela tiče, u petak je održano natjecanje po skupinama u kojima je sudjelovala i domaća ekipa Iskusni dabrovi (Vito Barbaroša, Marino Pantalon, Marin Knežević, Damir Simicevic), ali na žalost nisu izborili daljnji plasman.

Subota je počela s kišom i pomicanjem kids daya u kojem je na kraju pobjedu odnijela ekipa KK Velgor nad domaćom ekipom KK Diadora Zadar. Popodne, osim neizvjesnosti na samom terenu, organizatori su vodili borbu i s onom oko vremenskih neprilika. Kiša je na trenutke padala pa se teren u nekoliko navrata prekrivao, a natjecanje nastavljalo. Međutim, nakon što se spustio pljusak, nije bilo druge opcije nego turnir prebaciti u dvoranu. Zahvaljujući pomoći KK Zadar i KK Sonik Puntamika natjecanje je nastavljeno u legendarnoj dvorani Jazine, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.

Titulom pobjednika osladila se ekipa Crne Guje, drugo mjesto pripalo je ekipi Aluplastik Živinice, dok je treće mjesto s velikim veseljem proslavila reprezentacija Mađarske. Njihovo veselje je bilo još veće jer je prigodnu nagradu sponzora Laško za osvajanje natjecanja u tricama dobio njihov član Kelemen Balazs.

Prijatelj Udruge, Mladen Cetinja, ujedno i višegodišnji suigrač Krešimira Ćosića, uručio je nagradu pobjednicima.

Sljedeći turnir odigrat će se u dvorcu Eltz u Vukovaru 10. i 11.lipnja, a nakon toga slijede: Vinkovci (17./18.6.2022.), Osijek (24./25.6.2022.), Umag (19./20.8.2022.), Karlovac (26./27.8.2022.), Zagreb, (2./3.9.2022.) te Završni turnir u Puli (9./10.9.2022.)

Tekst, FOTO: Energy Basket d.o.o. i Udruga PRO3x3

 

Sličan sadržaj