3x3

U17 3×3 Europsko prvenstvo: Hrvatska ipak bez četvrtfinala

Paralelno uz EuroBasket, ovih se dana igralo još jedno Europsko prvenstvo – 3×3 Europe Cup za kategoriju do 17 godina. Naša je muška U17 ekipa kroz kvalifikacije izborila nastup na najvišoj europskoj stepenici i to prvi put u hrvatskoj 3×3 U17 povijesti.

No, na samom Europskom prvenstvu u Ateni, dočekali su ih jaki protivnici u skupini: reprezentacije Latvije i Francuske i Hrvatska je u oba susreta upisala poraz. Latvija je slavila s 21:13, a Francuska sa 17:15. Zanimljivo, upravo su naši protivnici u konačnici osvojili medalje: Latvija srebrnu, a Francuska brončanu, dok je Njemačka U17 3×3 europski prvak.

Reprezentativac Luka Nejašmić je detaljno  opisao tijek događaja: “Bili smo u skupini s Latvijom i Francuskom. Protiv Latvije se nismo pokazali u najboljem svjetlu. Ušli smo mekano, oni su bili agresivniji i pritisnuli su nas. Napravili su razliku na početku koju smo pokušavali sustići, ali nismo uspjeli i izgubili smo s 21:13. Protiv Francuske smo odigrali puno bolje, ali oni su bili favoriti. Da smo u takvom izdanju izašli protiv Latvije, uvjeren sam da bi prošli skupinu. Ipak, dali smo sve od sebe u toj drugoj utakmici i zadovoljan sam sa suigračima.”

Hrvatski dres su nosili: Luka Nejašmić, Vatroslav Mastelić, Zvonimir Kujundžić i Ivor Vušak. Nažalost, dva člana U17 reprezentacije koja su izborila prvenstvo, Matej Akrap i Toni Tadić, su ozlijeđeni i nisu mogli biti dijelom reprezentacije.

Mrežna stranica U17 3×3 FIBA Europe Cup

FOTO: FIBA

 

Sličan sadržaj