3x3

U Splitu predstavljen novi projekt: 3BL Croatia je prva profesionalna 3×3 liga

3BL Croatia (3×3 profesionalna košarkaška liga) i Hrvatski košarkaški savez su pokrenuli novi projekt i potpisali ugovor o promoviranju profesionalne 3×3 košarke u Hrvatskoj. Prva sezona 3BL Croatia lige igrat će se od 4. ožujka do 30. travnja 2023. u devet različitih hrvatskih gradova..

Projekt je predstavljen u Splitu, a konferenciju za novinare vodili su Rohit Bakshi i Prerna Sharma, direktori i osnivači 3BL Croatie. Na predstavljanju su bili i Toni Kukoč kao brend ambasador lige i Damjan Rudež koji će preuzeti ulogu povjerenika lige 3BL Croatia, a pridružili su im se i splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić te Mayank Jagwani – predsjednik Indijsko-Hrvatske gospodarske komore i posebni savjetnik za 3BL Croatia.

Legenda hrvatske košarke, trostruki osvajač NBA prstena i stanovnik Kuće slavnih Toni Kukoč, koji je ujedno proglašen i ambasadorom brenda uvijek pozitivno progovara o košarkaškim inicijativama: “Jako sam sretan što vidim kako košarka napreduje u mojoj zemlji uvođenjem 3×3 košarkaške lige preko 3BL Croatia. Hrvatska je uvijek bila dominantna zemlja u košarci 5 na 5, ali sada je vrijeme da ostavi trag u košarci 3×3 i kući donese medalju na Olimpijskim igrama. Budući da se liga održava diljem zemlje, siguran sam da će procvjetati i lokalna poduzeća i turizam. Ovo je jedinstvena prilika za brendove i nove pothvate da budu dio ove jedinstvene lige koja se posebno brine za mlađe generacije. Svima uključenima u ovaj projekt želim sve najbolje!“

Bivši košarkaš i NBA igrač Damjan Rudež ne skriva uzbuđenje uoči početka projekta i svoje nove uloge: “Nakon što sam igrao u NBA-u i raznim drugim međunarodnim profesionalnim ligama, vratio sam se u Hrvatsku i želio bih iskoristiti ovu priliku za pokretanje napretka u hrvatskoj košarci kao povjerenik lige prve i jedine hrvatske 3×3 profesionalne košarkaške lige – 3BL Croatia. Uvjeren sam da će ova liga napraviti razliku u pripremama Hrvatske za nadolazeće Olimpijske igre. Također će podići standard igre, kvalitetu igrača i dati nadu svim košarkašima da i oni mogu predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Jako sam uzbuđen što ću započeti s ovom ulogom!”

 

 

Sličan sadržaj