3x3

PRO3x3 Tour – Otvoreno prvenstvo Hrvatske: Nakon legendarnog Šanca slijedi Zagreb

Na legendarnom igralištu u Šancu, mjestu gdje je 1964. godine reprezentacija Hrvatske ugostila NBA All Stars momčad, brojna karlovačka publika mogla je uživati u potezima ponajboljih 3×3 košarkaša na ovim prostorima. Ovaj turnir je bio najbolja prilika za ugostiti sudionike te utakmice, kao i članove njihovih obitelji te im uručiti prigodne plakete.
Na turniru je, među ostalim ekipama, sudjelovala i ekipa 3×3 reprezentacije Hrvatske do 17 godina, prva koja je uspješno prošla kvalifikacije i izborila nastup na Europskom prvenstvu.

Karlovac – Zracna fotografija kosarkaskog terena na PRO 3×3 Tour, Otvorenom prvenstvu Hrvatske u 3×3 kosarci. 

Velik broj djece za Kids day osigurali su ŽKK Karlovac i ŽKK Duga Resa, te KK KA-BA, KK Duga Resa i KK Ogulin. Osim Kids daya, Karlovac je imao priliku ugostiti i mini juniorski turnir na kojem su nastupile ekipe KK Radnik iz Križevaca, KK Borik Bjelovar te dvije kombinirane ekipe iz Karlovca.
Što se seniorskog dijela turnira tiče, prvog dana se odvijalo natjecanje po skupinama iz kojeg su proizašle ekipe koje su drugi dan igrale eliminacijsku fazu turnira. Već su četvrtfinala pokazala da se može očekivati nevjerojatna večer čeka u Šancu – tri od četiri utakmice završile su s samo jednim poenom razlike.
Tako su više sreće i spretnosti pokazale ekipe 3×3 Skradin Aurum Sky za koju je igrao novi igrač br. 1 u Hrvatskoj Ivan Rašetina, te ekipe Statist, 3×3 Zagreb i gosti iz BiH, Aluplastik Živinice. Nakon polufinalnih dvoboja, dobili smo i sudionike velikog finala, ekipe 3×3 Skradin Aurum Sky i 3×3 Zagreb. Pobjedu u finalu ekipi 3×3 Skradin Aurum Sky donio je i MVP turnira, austrijanac Moritz Lanegger dvicom nekoliko sekundi prije kraja utakmice.

Karlovac – Drugi dan PRO 3×3 Tour Otvoreno prvenstvo Hrvatske. Finale, Skradin Aurum Sky – 3×3 Zagreb.

Nagrade za najbolje ekipe uručili su gradonačelnik Grada Karlovca g. Damir Mandić, županica Karlovačke županije gđa. Martina Furdek Hajdin, te državni tajnik za sport g. Tomislav Družak.
Uz sportsko značenje, ovaj je projekt i snažna turistička promidžba Republike Hrvatske jer su
lokacije odigravanja turnira uistinu spektakularne. Sljedeći turnir će se tako odigrati u Zagrebu (2. i 3. rujna), a onda slijedi Završni turnir u Puli (9. i 10. rujna)

Energy basket doo i Udruga PRO 3×3

Sličan sadržaj