3x3

3×3: Ženska i muška reprezentacija Hrvatske otputovale na kvalifikacije za EP

Reprezentativno ljeto je počelo! Nakon što se okupila Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske, na pripremama su se našle i 3×3 reprezentacije koje čekaju važni kvalifikacijski turniri za Europsko prvenstvo. Danas su se put Tel-Aviva zaputile četiri reprezentativke i četiri reprezentativca kako bi pokušali zaraditi ulaznicu na Europsko prvenstvo koje će se igrati od 9. do 11. rujna u austrijskom Grazu.

Kvalifikacije se održavaju u tri europska grada. Izraelski Tel Aviv bit će domaćin kvalifikacijskog turnira 3. i 4. lipnja, dok će rumunjska Constanta i ciparski Limassol biti domaćini 4. i 5. lipnja. Obje hrvatske reprezentacije nastupit će na turniru u Izraelu.

3×3 reprezentativke:

  • Lea Miletić
  • Inja Butina
  • Ana Vrsaljko
  • Josipa Silov

3×3 reprezentativci:

  • Veljko Budimir
  • Stipe Krstanović
  • Jure Gunjina
  • Fran Jacović

TRENER: Hrvoje Marin

Austrija (domaćin), Španjolska (braniteljica naslova), Njemačka i Francuska (na temelju FIBA-ine ljestvice) u ženskoj konkurenciji te Austrija (domaćin), Srbija (braniteljica naslova) i Litva, Latvija, Belgija i Nizozemska (po FIBA ​​ljestvici) u muškoj konkurenciji već su osigurale plasman na EP u Grazu. Tako će se kroz kvalifikacije na prvenstvo plasirati osam ženskih i šest muških reprezentacija.

Naše će djevojke u skupini D odmjeriti snage s Ukrajinom, Slovačkom i Srbijom, a dečki protiv Njemačke u skupini A. Dvije najbolje rangirane reprezentacije iz sve četiri prednatjecateljske skupine izborit će plasman u četvrtfinale.

3X3 KOŠARKA EP KVALIFIKACIJSKI TURNIR

Tel Aviv, Izrael – 3. i 4. lipnja 2022

ŽENE

SKUPINA A: Nizozemska, Grčka, Portugal

SKUPINA B: Litva, Švicarska, Švedska

SKUPINA C: Izrael, Slovenija

SKUPINA D: Ukrajina, Slovačka, Hrvatska, Srbija

MUŠKARCI

SKUPINA A: Njemačka, Hrvatska

GRUPA B: Francuska, Ukrajina, Grčka

GRUPA C: Švicarska, Slovačka, Gruzija

SKUPINA D: Slovenija, Izrael, Portugal

Mrežna stranica 3×3 kvalifikacija za EP

Iz kvalifikacija u Limassolu samo će se pobjednici turnira izravno kvalificirati na prvenstvo. Finalisti turnira iz Tel Aviva i Constante plasirat će se na Europsko prvenstvo u muškoj konkurenciji, dok će i trećeplasirane reprezentacije osvojiti put na EP u ženskoj konkurenciji.

Mrežna stranica 3×3 EP

Prvi dan kvalifikacija u Tel Avivu možete uživo pratiti na FIBA 3×3 You Tube kanalu:

Sličan sadržaj