3x3

3×3: U17 reprezentacije na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Muška i ženska 3×3 kadetska (U17) reprezentacija nalaze se u francuskom Voironu na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

U muškoj se kategoriji turnir igra u četiri skupine (svatko sa svakim), nakon čega slijedi četvrtfinale i izravna eliminacija. Pobjednici četvrtfinala kvalificirat će se izravno na FIBA 3×3 U17 Europe Cup 2022 (Europsko prvenstvo), dok će poraženi u četvrtfinalu odigrati utakmicu s drugim poraženima te će se pobjednici i tih utakmica kvalificirati na prvenstvo.

U ženskoj kategoriji igra se u dvije skupine. Pobjednice skupina kvalificirat će se izravno na FIBA 3×3 U17 Europsko prvenstvo, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe susresti u dvije finalne utakmice kako bi se odredile posljednje dvije momčadi za put na Europsko prvenstvo.

Na Europsko prvenstvo su se u muškoj kategoriji već direktno kvalificirali Grčka kao domaćin te Slovenija kao pobjednik prošlogodišnjeg izdanja prvenstva, a u ženskoj Grčka (domaćin), Španjolska (prošlogodišnje prvakinje) te Njemačka i Ukrajina po rankingu.

Prvog dana kvalifikacija 3×3 muška reprezentacija ostvarila je stopostotni učinak pobijedivši Tursku s 22-13 i Srbiju s 21-19 te ih danas, s početkom u 14:40 očekuje četvrtfinale s Češkom koje ih može odvesti direktno na Europsko prvenstvo.

“Zadovoljan sam s dvjema pobjedama, u prvoj smo se malo mučili, ali je sve dobro prošlo, odličan prvi dan. No, moramo ostati hladne glave, čeka nas novi izazov protiv Čeha, oni s malo niža ekipa, bit će nezgodno. Ipak mislim da smo favoriti i nadam se prolasku na Europsko prvenstvo“, poručio je iz Francuske Luka Nejašmić, inače član KK Split.

Djevojke su pak prvoga dana pobijedile Izrael s 14-12 te upisale poraz od Češke s 9-20 te danas igraju utakmice protiv Poljske i Rumunjske.

Prvog dana smo odigrale dvije utakmice. U prvoj smo u produžetku pobijedile Izrael, a protiv raspoložene Češke izgubile smo 9-20. Slijede još dvije utakmice u skupini. Morale bi biti druge ili treće kako bi se borile za prolazak dalje čemu se nadamo i u što vjerujemo” u ime 3×3 U17 djevojaka izjavila je Lana Bešlić iz KA Žana Lelas.

3×3 U17 reprezentacija (m)

  • Luka Nejašmić – KK Split
  • Vatroslav Mastelić – KK Alkar
  • Toni Tadić – KK Alkar
  • Matej Akrap – Cedevita Junior

3×3 U17 reprezentacija (ž)

  • Lana Bešlić – KAŽL
  • Lucija Papić – ŽKK Ragusa
  • Iva Međugorac – ŽKK Zagreb
  • Lorena Bačevina – KK Trešnjevka 2009

Mrežna stranica 3×3 U17 kvalifikacija za EP

FOTO: fiba.basketball

 

Sličan sadržaj