3x3

3×3 Otvoreno prvenstvo Hrvatske: Senzacija u Vinkovcima

Nakon dubrovačkog Kneževa dvora, šibenske tvrđave Svetog Mihovila, zadarskog Foruma, vukovarskog dvorca Eltz, uz Bosut u Vinkovcima odigran je PRO 3×3 Tour 2022 – Otvoreno prvenstvo Hrvatske u 3×3 košarci. Na mjestu gdje je pronađen najstariji indoeuropski kalendar Vinkovčani su svjedočili pravoj košarkaškoj senzaciji!

Natjecanje je okupilo deset momčadi koje su u petak razigravale po skupinama, dok je subota bila rezervirana za veliko finale u kojemu je na kraju slavila ekipa 3×3 Prointer Inving pobjedivši Aluplastik Živinice rezultatom 21:16. Domaća momčad Košarkaški klub Vinkovci ispala je u četvrtfinalu od, na koncu drugoplasiranog, Aluplastika.Za ekipu KK Vinkovci su igrali Ivan Ostović, Dino Peraica, Ante Papac i Kristijan Senčić.

Svoje košarkaško umijeće pokazali su i vinkovački osnovnoškolci, a najbolji među njima bili su Šabani, učenici Osnovna škola Ivana Mažuranića.

Najhrabriji među publikom okušali su se u gađanju trica, a najmirniju ruku imao je Jakov Vujeva koji se okitio laskavom titulom najboljeg vinkovačkog tricaša.

Nagrade najboljima dodijeli su ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta g. Krešimir Šamija, dogradonačelnik grada Vinkovaca g. Josip Romić i gđa. Rajna Šimunić, članica udruge PRO 3×3.

Uz sportsko značenje, ovaj je projekt i snažna turistička promidžba Republike Hrvatske jer su lokacije odigravanja turnira uistinu spektakularne. Sljedeći turnir odigrat će se u Osijeku na Trgu dr. Ante Starčevića  24./25.06., a nakon toga slijedi: Umag (19./20.08.2022.), Karlovac (26./27.08.2022.), Zagreb, (02./03.09.2022.), te Završni turnir u Puli (09./10.09.2022.)

Energy Basket d.o.o. i Udruga PRO3x3

Sličan sadržaj