3x3

3×3: Sedmo mjesto reprezentacije s turnira u Novom sadu

U sklopu priprema za kvalifikacijski turnir za predstojeće Olimpijske igre u Tokyu, protekli vikend u Novom Sadu hrvatska muška 3×3 reprezntacija sudjelovala je na jakom međunarodnom pripremnom turniru.

Prvi dan turnira naša se reprezentacija u skupini A susrela s ekipama Srbije i Njemačke. U prvom susretu nakon velike borbe u prvih 8 minuta (rezultat 12:9 za Hrvatsku) Srbi su iskoristili energetski pad naše ekipe te upisali pobjedu 18:12. Momci su se iskupili u drugom nastupu gdje su preokretom došli do pobjede nad ekipom Njemačke rezultatom 20:19 te izborili plasman u četvrtfinale.

Idućeg dana ih je čekala ekipa Austrije s kojom su odigrali najuzbudljiviji ogled četvrtfinala.
Imali su naši 13:13 i dva napada za vodstvo 30-ak sekundi prije kraja koje nisu uspjeli realizirati te su Austrijanci slobodnim bacanjima priveli susret kraju u svoju korist rezultatom 17:13.

U razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta s porazom od Rusije i pobjedom nad Katarom osvojeno je sedmo mjesto u konkurenciji dvanaest ekipa koje pripadaju svjetskom reprezentativnom vrhu.

3×3 reprezentativac Stanko Kujundžić zadovoljan je nastupom u Novom Sadu:
“Turnir u Novom Sadu je okupio neke od najboljih reprezentacija svijeta te nam je poslužio kao izvrsna priprema pred Olimpijski kvalifikacijski turnir koji se održava krajem svibnja. U ovih pet utakmica vidjeli smo na čemu trebamo najviše raditi te gdje imamo najviše prostora za napredak. Iako smo prvi put nastupili u ovom sastavu, bili smo vrlo blizu ulaska u polufinale te nam je ovo vrijedno iskustvo za dalje.”

Utakmice prvog dana 3×3 turnira u Novom Sadu možete pogledati OVDJE.

Sličan sadržaj