3x3

3×3 reprezentacija: Poraz od Kanade i Austrije, slijede Latvija i Nizozemska

Na olimpijskom kvalifikacijskom turniru koji se u Grazu održava od 26. do 30. svibnja, 3×3 reprezentacija Hrvatske je odigrala dvije utakmice te upisala poraze od Kanade i Austrije. Valja napomenuti da su zbog kiše obje naše utakmice odgođene za koji sat u odnosu na planirano, a potom je objavljeno da će Hrvatska odigrati utakmice u 21:00 i 21:45, dakle bez vremena za regeneraciju između dva susreta.

Kanada je povela odmah u početku, naša je reprezentacija konstantno pokušavala držati korak, no u konačnici su Kanađani opravdali naslov favorita i zaključili utakmicu s 18:14. Utakmica s Austrijom bila je mnogo neizvjesnija, s povremenim vodstvima obiju ekipa, no po isteku vremena domaćini upisuju pobjedu s košem razlike (18:17).

 

Ipak, nade u plasman na Olimpijske igre još uvijek postoje. Naše reprezentativce (Toni Mindoljević, Ivan Rašetina, Stanko Kujundžić, Luka Petrušić) u nedjelju 29. svibnja u 17:00 i 20:45 očekuju utakmice protiv Latvije i Nizozemske, iako u računici izgleda treba uzeti u obzir kako je Latvija sigurno najopasnija reprezentacija u skupini.

Utakmice uživo možete pratiti na SportKlubu te na FIBA3x3 YouTube kanalu.

VIDEO: FIBA3x3/Highlights Hrvatska-Austrija

FOTO: FIBA3x3

Sličan sadržaj