3x3

FIBA sutra objavljuje olimpijske kandidate za 3×3 košarku – pratite LIVE STREAM

FIBA će sutra, 1. studenog službeno otkriti imena ekipa koji su se kvalificirale (izravno ili neizravno) na Olimpijske igre Tokio 2020 u 3×3 košarci.

Uoči finala 3×3 FIBA World Toura u Utsunomiyi u Japanu FIBA će biti domaćin live streaming emisije od 20:20 do 21:30 po lokalnom vremenu (GMT + 9), odnosno od 12:20 do 13:30 u Hrvatskoj, a sve će biti moguće pratiti na youtube.com/FIBA3x3 i facebook.com/FIBA3x3.

FIBA će objaviti:

  • Četiri muške i ženske ekipe koje će se izravno kvalificirati za prve ikad Olimpijske igre u 3×3 košarci na temelju FIBA 3×3 poretka nacionalnih saveza na dan 1. studenog 2019. Najviše 2 ekipe po spolu mogu biti s istog kontinenta.
  • 20 muških i 20 ženskih ekipa koje će dobiti pravo nastupa na FIBA 3×3 olimpijskom kvalifikacijskom turniru (OQT) na kojem će se po tri muške i tri ženske ekipe izboriti za nastup na Olimpijskim igrama. Turnir će se održati u Indiji od 18. do 22. ožujka 2020, a natjecat će se Indija kao domaćin, Japan ako još nije kvalificiran, osvajači medalja s FIBA 3×3 Svjetskog kupa 2019 i najviše rangirane ekipe na temelju FIBA 3×3 poretka nacionalnih saveza, uzimajući u obzir kriterije univerzalnosti (maksimalno 10 ekipa s jednog kontinenta i najmanje 30 zemalja, što znači da samo 6 najbolje rangiranih ekipa može biti zastupljeno u oba spola).
  • 6 muških i 6 ženskih ekipa koje će se kvalificirati na FIBA 3×3 olimpijski kvalifikacijski turnir po načelu univerzalnosti (UOQT). S ovog turnira će se za Olimpijske igre izboriti po jedna muška i jedna ženska ekipa, domaćini još nisu određeni, vrijeme održavanja je travanj 2020. godine. Na ovom turniru Hrvatska neće imati pravo sudjelovati jer je osnovno za pravo nastupa da će uključivati ekipe zemalja koje nisu bile košarkaški prisutne u posljednja dva izdanja Olimpijskih igara.

Trenutno nije moguće pristupiti FIBA 3×3 ljestvici kako bi sutrašnja objava dobila na važnosti. Hrvatska ima izgleda za nastup na 3×3 Kvalifikacijskom olimpijskom turniru, no do sutrašnje objave sve su karte otvorene.

U showu u samoj live stream emisiji nastupit će japanski umjetnici, uključujući freestylera BUG ?!, Brexy Dance Team, Awich i kZm iz RUN THE FLOOR-a koji su producirali službenu pjesmu finala FIBA 3×3 World Tour Utsunomiya. Sudjelovat će i predsjednik FIBA-e Hamane Niang i glavni tajnik FIBA-e Andreas Zagklis.

 

Sličan sadržaj